De beste verpakkingsmateriaal voor systeemkaarten

De beste verpakkingsmateriaal voor systeemkaarten


Het moederbord bevat onderdelen van de cruciale verwerking van een computer. Het is over het algemeen het meest kwetsbaar (en kostbare) stukje hardware in het systeem. De taak van de verpakking van een gescheiden moederbord is delicaat. Als het pakket worden verzonden door een derde partij moet, moet u ervan uitgaan dat het machine-behandeld, gedaald, of zal zijn blootgesteld aan de elementen anders mishandeld op een bepaald punt tijdens haar reis. Tenzij de beste verpakkingsmateriaal correct worden gebruikt, is het risico van schade zeer groot.

Er zijn drie componenten aan met succes het verpakken van kwetsbare elektronische apparatuur: demping, boksen en afdichten.

Demping

Als het moederbord werd vervaardigd en verkocht als een aparte component en de originele verpakking nog steeds beschikbaar is, is dit altijd de beste "eerste laag" van verpakking. Als het moederbord van een computer is verwijderd en/of de originele verpakking niet beschikbaar is, moet u eerst verpakken en verzachten van de component.

Volledig laten teruglopen of plaatst u het moederbord met behulp van polyethyleen plastic en tape. U kunt ook een dikke zip-lock zak voor de opslag van de stijl. Dit zal de component uit losse deeltjes en stof, evenals vocht beschermen in het geval van blootstelling aan regen of sneeuw.

De beste methode van demping is standaard noppenfolie. Gebruik minstens 6 tot 7 lagen van 3/16-inch (kleine) noppenfolie, ervoor te zorgen dat alle randen stevig worden opgevangen. Gebruik duidelijke verpakkingstape aan de onmiddellijke verpakking op zijn plaats houden.

Het is ook mogelijk om het gebruik van schuim omslag over de plastic, maar noppenfolie is de beste praktijken van de industrie-standaard.

Boksen

Als u van de fabrikant van de originele verpakking, en het is een stevige kartonnen of plastic constructie, is één buitenste vak meestal voldoende. Als u noppenfolie of schuim als demping gebruikt hebt, moet u twee vakken (vak het).

Het binnenste vak mag eenvoudige kartonnen constructie die het moederbord en de demping volledig omsluit. Het moederbord moet rusten stevig in de innerlijke doos; het moet niet worden losse of schud met het vak. Als het vak te groot is, voeg extra noppenfolie rond het moederbord totdat daarin veilig.

Er moet het grotere buitenste vak op een kwalitatief hoogwaardige, stevige dikke-karton constructie gecertificeerd voor de scheepvaart. Als u via USPS prioriteit of Express Post, FedEx, UPS of andere grote luchtvaartmaatschappijen verzendt, vakken beschikbaar zijn gratis. U kunt hen via hun websites of via hun verkooppunten en de locaties van de scheepvaart. Bent u zelf verzendkosten, verzending vakken zijn meestal beschikbaar via de zelfde kantoor winkels (nietjes, Office Max of Office Depot) en detailhandel verkooppunten (Costco of Sam's Club) die noppenfolie verkopen.

Plaats het binnenste vak in de buitenste doos. Het buitenste vak moet worden opgevuld met piepschuim, los-vulling pinda's of grote (1/2-inch) noppenfolie om ervoor te zorgen dat het binnenste vak niet rond binnen het buitenste vak verschuiven. Bent u kunnen schudden van de buitenste doos met geen interieur beweging, is uw moederkaart veilig verpakt.

Afdichting

Sluit en verzegel de het buitenste vak met ten minste 2 tot 3 stroken van drukgevoelige 2-duim brede duidelijke verpakking tape. Tape alle naden en kleppen op zowel de boven- en onderkant van de doos.

Het is ook raadzaam om een extra etiketten of visitekaartjes met uw adres en telefoonnummer, alsmede adres en telefoon nummer van de ontvanger in de buitenste doos voordat het afdichten.