De beste ontwerpsjablonen voor een PowerPoint-dia

De beste ontwerpsjablonen voor een PowerPoint-dia


De beste ontwerpsjablonen voor een Microsoft PowerPoint-dia is afhankelijk van verschillende factoren: u het onderwerp problemen met spraakherkenning, het publiek en wat apparatuur die u voor de presentatie gebruikt. Er zijn vele ontwerpsjablonen aangepast aan uw inhoud, de stijl en het publiek beschikbaar van Microsoft en andere leveranciers, of u kunt het redesign van een sjabloon een presentatie om uniek te maken. Het maakt niet uit welke sjabloon kiest u, er zijn een aantal richtlijnen te volgen voor het selecteren van "de beste" sjabloon voor u.

Basissjablonen

Volgens Microsoft bevatten sjablonen kleur en lettertype selecties, lay-outs, afbeeldingen en effecten, die verschilt van thema's, die zijn meestal de kleur van de achtergrond en de tekst van een dia. De sjabloon fundamentele dia in PowerPoint heeft een witte achtergrond met zwarte tekst van Calibri. U kunt verbeteren en de basismalplaatje voor uw presentatie te wijzigen door het toepassen van thema's en afbeeldingen in de sjabloon om een unieke ontwerp te maken.

Lettertypen

Bij het kiezen van een sjabloonontwerp, zegt overeenkomen met het lettertype naar het onderwerp, de Universiteit van Oregon. Als u een serieus onderwerp zijn bedekt, kies een serif-lettertype zoals Times New Roman en gebruik van hoofdletters en kleine letters. Voor een meer moderne onderwerp, selecteert u een sans serif-lettertype zoals Veranda of Calibri. Pas op met behulp van speciale lettertypen, aangezien zij mogelijk niet op de computer die u voor de presentatie gebruikt.

Kleuren

PowerPoint wordt geleverd met ingebouwde kleur thema's die kunnen worden toegepast op elke sjabloon die u kiest. Maakt niet uit welke sjabloon u gebruiken, vinden van kleuren dat kunnen worden gelezen door iedereen, ook voor mensen met kleurenblindheid. Geen rode tekens op een groene achtergrond of kleur combinaties die gebruik variërend van een tinten van dezelfde kleur. Projector presentaties, zoekt een donkere achtergrond en lichte tekst voor de ontwerpsjabloon is opgeslagen. U wilt hebben van contrast die kan worden gezien in het donker. De sjablonen in de hele presentatie consistent maken zodat de kleuren doen geen afbreuk aan u en wat u wilt zeggen.

Het kiezen van een andere sjabloon

Microsoft en andere leveranciers bieden honderden ontwerpsjablonen. Elk bevat een lettertypeselectie en veel afbeeldingen, zoals lijn, cirkels of afbeeldingen bevatten. Deze sjablonen zijn er in vele categorieën zoals academische of Business diaontwerpen. Als u een andere sjabloon, klik op "Bestand" en "Nieuw" in het drop-down menu. Klik in het dialoogvenster "Nieuwe presentatie" op "PowerPoint presentaties en dia's" vanuit het linker taakvenster. De middelste gedeelte verandert en u kunt een categorie zoals "Academische dia's." Sommige categorieën hebben subcategorieën tot verdere afzonderlijke diaontwerpen. Kijk door de diverse Miniaturen ontwerpen te vinden van de beste pasvorm voor uw presentatie onderwerp en publiek.