De beste manieren om het schoonmaken van elektronica

De beste manieren om het schoonmaken van elektronica


Wanneer u koopt dat glanzende nieuwe laptop, televisie, smartphone of andere gadget, u nooit veronderstellen dat het bedekt met stof en vuil eindigen zal, misschien zelfs niet correct meer werkt. Een beetje schoonmaken kan houden uw elektronica op zoek en werkt als nieuw en zelden schoonmaken vereist om het even wat buiten het gewone huishoudelijke producten--die een stuk goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe laptop.

Laptops en Desktops

Laptop en desktop gevallen kunnen worden gereinigd met behulp van een doek gedrenkt in een oplossing van water en zeep afwassen en uitgewrongen grondig om te voorkomen dat water dompelen in het interieur. Als alternatief, een papieren handdoek en sommige huishouden oppervlak schoner werkt ook, en bedrijven als Windex maken speciale elektronica schoonmakers ook.

Toetsenborden kunnen worden omgedraaid ondersteboven en geschud om de kruimels uit hen, dan gestraald met een beetje van ingeblikte lucht om duidelijk uit het stof. Een gebruikte tandenborstel licht gespoten met sommige huishouden schoner of isopropyl alcohol krijgt de crud uit de hoeken en gaten van de sleutels. Ingeblikte lucht kan ook worden gebruikt om schoon computer ventilatoren, moederborden en andere interne onderdelen. Isopropyl alcohol kan worden gebruikt op printplaten voor het verwijderen van vlekken van nicotine of iets dat kan binnen hebt gemorst.

Monitors, Laptop schermen en televisies

Hebt u een goede ouderwetse CRT-monitor of TV met een scherm van glas, werkt een papieren handdoek en glas schoner heel goed voor het opruimen van stof en vingerafdrukken. Zet de televisie uit, laat het afkoelen, en dan eerst spray de cleaner op de handdoek en vervolgens veeg voorzichtig het scherm. Voor het reinigen van laptop schermen en flatpanels, zet het glas schoner weg--ammoniak gebaseerde schoonmakers deze schermen kunnen beschadigen. In plaats daarvan, gebruik een zachte doek die bevochtigd met een beetje water. Als dat niet de hardnekkiger smurrie uitstappen, probeer dan een 50/50 oplossing van water en witte azijn op de doek of een commerciƫle oplossing zoals iKlear Klear scherm of Monster ScreenClean. Laat de oppervlakte droog volledig voordat u de monitor of de TV terug op.

Smartphones en Tablets

Als u bril, u bent reeds vertrouwd met de beste in-een-snuifje schoonmaak methode voor telefoon en tablet schermen--ademen daarop en veeg het met een zachte katoenen T-shirt. Als u iets meer koppig heeft zorgt een zachte, licht vochtige doek en een beetje elleboog vet voor het. Vermijd glasreinigers, omdat het scherm op smartphones en tablets hebben vaak speciale coatings op hen die kunnen worden beschadigd door de chemische stoffen in spray schoonmakers. Hetzelfde geldt voor het geval van telefoons en tabletten--een vochtige doek is voldoende om de meeste vuil van hen schoon te maken.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen

Een computer uitschakelen voordat spuiten koelventilatoren met perslucht of de ventilator kan worden gedwongen om te schakelen naar achteren, beschadiging van de motor. Voordat u gaat werken op de binnenkant van elk elektronisch apparaat, dragen een Antistatische polsband of kwijting statische in je lichaam door het aanraken van iets metalen, vervolgens koppelt u het apparaat los en verwijder eventuele batterijen om te voorkomen dat de kans op elektrische schokken of schade aan de apparatuur. Als schoonmaakmiddelen de interne componenten raken, zorgen voor dat alle onderdelen van het apparaat zijn volledig vrij van vloeistof voordat het opnieuw toepassen van macht om kortsluiting of andere schade te voorkomen.