De beste kleuren voor PowerPoint-presentatiesKleuren zijn belangrijke factoren in een PowerPoint-presentatie. Tekstkleur, achtergrondkleuren of patronen op de achtergrond spelen trucs op iemands ogen als gelaagde op een bepaalde manier. Kleuren op een computerscherm kijken anders door een projector op een scherm geprojecteerd. Sommige van deze technieken te gebruiken voor het vinden van de beste kleuren voor een PowerPoint-presentatie.

Gekleurde tekst vet

Gebruik vet gekleurde tekst voor de nadruk op belangrijke punten in uw presentatie. Als u een effen, lichte kleur als blauw voor de achtergrond gebruikt, verschijnt een lichte of donkere kleur zoals groen, rood of zwart ook voor de tekst. De tekst staat, en uw ogen trekken direct naar de belettering. Het punt van de presentatie is het verkrijgen van de luisteraars die het lezen van de tekst, dus het versterkt uw punt.

Complementaire kleuren

Complementaire kleuren maken dingen opvallen in uw presentaties. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar op de kleurenschijf. Rood en groen, oranje en blauw of paars en geel zijn de drie sets van complementaire kleuren. Als u de oranje achtergrond en de woorden blauw, maken de kleuren elkaar kijken helderder. Dit werkt ook met verschillende tinten voor de kleuren. Gebruik een lichte oranje achtergrond met donkere blauwe letters voor een effect dat is makkelijker op de ogen. Zorg ervoor dat alles op de dia in de verzameling van complementaire kleuren die u gebruik blijft.

Multi-gekleurde achtergrond

Met behulp van een multi-gekleurde achtergrond maakt presentaties meer chaotisch. Het maakt het lezen van de tekst ingewikkelder en soms niet onmogelijk. Het gebruik van multi-gekleurde achtergronden is mogelijk. Muti-gekleurde achtergronden vangen ogen van de mensen, dus probeer een veelkleurige achtergrond met een effen kleur vierkante gebied in het midden. Zet de tekst of de afbeeldingen op de effen kleur in het midden, zodat de achtergrond is niet afleidt van uw afbeeldingen of tekst.

Video achtergronden

Als u video's in uw presentatie opnemen, gebruikt u een zwarte achtergrond. Hierdoor ontstaat een donkere rand rondom de video, dus het is net als kijken naar een film in een theater. Vermijd lichte of felle kleuren zoals wit, geel of rood. Dit maakt het publiek oog vestigen op de grenzen in de plaats van de video. Zorg ervoor dat de kleuren in de video niet te donker of te licht. Dit veroorzaakt vermoeidheid van de ogen en maakt mensen vermijden kijken naar de video.