DB2 Express-C Vs. SQL Server Express

DB2 Express-C Vs. SQL Server Express


Een goede database managementsysteem of DBMS is als een ervaren records klerk die de bestanden die u nodig hebt snel, krijgen kan omdat hij weet waarin de records zijn opgeslagen, hoe ze worden opgeslagen en hoe efficiënt toegang toe te krijgen. DB2 Express-C van IBM en Microsoft's SQL Server Express zijn twee merkgebonden maar vrij beschikbaar structuur Query Language of SQL databases u kunt gebruiken voor het opslaan van uw bedrijfsgegevens.

DB2 Express-C overzicht

DB2 Express-C is de communautaire versie van IBM's enterprise-grade DB2 DBMS. Het is gratis te downloaden of gebruiken van DB2 Express-C. U kunt zelfs uw databasetoepassingen met DB2 Express-C bundel en verdelen ze kosteloos, zolang u zich bij IBM registreert. DB2 Express-C heeft geintegreerde ondersteuning voor Extended Markup Language of XML-databases. Tot slot, DB2 Express-C biedt Oracle database compatibiliteit met ingebouwde ondersteuning voor Procedural Language/Structured Query Language of PL/SQL.

SQL Server Express-overzicht

SQL Server Express is een gratis versie van Microsoft's SQL Server 2005. SQL Server Express wordt dezelfde database-engine gebruikt als SQL Server en is ook compatibel met Microsofts Cloud database, SQL Azure. U kunt SQL Server Express toepassingen ontwikkelen snel en gemakkelijk met behulp van Visual Studio 2008 en Visual Web Developer geïntegreerde ontwikkelomgevingen. SQL Server Express ondersteunt Web- en server-toepassingen met behulp van ASP.NET. U kunt ook het toevoegen van PHP ondersteuning met de toevoeging van de gratis Microsoft "Stuurprogramma's voor PHP voor SQL" pakket.

DB2 Express-C voordelen

DB2 Express-C is een goede keuze voor database-applicatie-ontwikkelaars en beheerders die moeten DB2 of Oracle-compatibiliteit, verbinding maken met XML-gebaseerde webapplicaties en ondersteuning voor meerdere processoren en besturingssystemen. DB2 Express-C wordt uitgevoerd op 32-bits en 64-bits Linux, UNIX, Solaris en Windows besturingssystemen. Elk exemplaar van de database van DB2 Express-C ondersteunt twee CPU cores en omhoog tot vier gigabyte aan geheugen. IBM stelt geen grenzen aan het aantal databases, gebruikers, gebruikers per server, aantal verbindingen of de grootte van uw databases.

SQL Server Express voordelen

Als u uitsluitend beheren of schrijven van toepassingen voor kleine Windows SQL Server-databases, is SQL Server Express een betere oplossing dan DB2 Express-C. Het beheers- en rapportageprogramma's voor SQL Server Express moeten bekend voor gebruikers van andere SQL Server-producten zijn. Programmacode die is geschreven voor SQL Server Express kunt uitvoeren onveranderd op ondernemingsniveau SQL Server. SQL Server Express wordt uitgevoerd onder Windows XP, Windows Server 2003, Vista, Server 2008 en Windows 7. Elke database van SQL Server Express, is echter beperkt tot één CPU, 1 GB RAM en een maximale grootte van vier gigabyte.