CSV-bestanden converteren naar PDF

Een door komma's gescheiden waarden (CSV) bestand is een indeling waarin de gegevens uit de tabellen, formulieren en werkbladen wordt opgeslagen als een gegevensbestand. De digitale gegevens worden opgeslagen als tekst die is gescheiden door komma's. Deze gegevens kan worden geïmporteerd in andere documentindelingen, waar de gegevens in afzonderlijke velden worden gevuld. Portable Document Format (PDF) is een manier voor het verzenden van een verscheidenheid van documenten op een manier die toegankelijk is voor een breed scala van gebruikers, ongeacht hun software of het besturingssysteem. U kunt CSV-bestanden converteren naar PDF, met het juiste programma, door een paar stappen te volgen.

Instructies

1

Download een PDF schrijven van toepassing. Adobe Acrobat Pro wordt gebruikt in de volgende stap, maar er zijn vele andere PDF-het schrijven van programma's beschikbaar. Controleer de "Bronnen" sectie hieronder voor een lijst van software.

2

Start de toepassing die u wilt weergeven van het CSV-bestand. Spreadsheetprogramma's zijn een goede keuze, zoals de tekst gemakkelijk kan worden verdeeld over de cellen. Microsoft Excel wordt gebruikt in de volgende voorbeelden.

3

Gebruik de "Data" drop-down menu om de "Externe gegevens importeren"-optie te selecteren. Klik eenmaal op "gegevens importeren." Deze actie zal een apart "Open" venster.

4

Gebruik het "Bestanden van het type"-menu de optie 'Alle gegevensbronnen' te selecteren. Zoek de map waarin het CSV-bestand is opgeslagen via het menu 'Zoeken in'. Klik eenmaal op de naam van het CSV-bestand, en eenmaal op de knop "Openen". Deze actie opent een apart venster "Wizard Tekst importeren".

5

Selecteer de optie "Gescheiden" op een stap van de Wizard"importeren" en klik eenmaal op de knop "Volgende". Schakel het "Komma" in stap 2 van de Wizard"importeren" en klik eenmaal op de knop "Volgende". Selecteer de "Algemeen" optie voor de 'gegevenstype' in stap drie van de "Import Wizard" en klik eenmaal op de knop "Voltooien". De gegevens uit het CSV-bestand zal nu in het werkblad worden gevuld

6

Gebruik het Excel "File" menu om te selecteren van de optie "Afdrukken". Selecteer de PDF-toepassing uit de lijst met printers en klik eenmaal op de knop "OK". Kies een map waarin u wilt opslaan van de geconverteerde CSV-bestand via het menu 'Opslaan in'. Typ een naam voor het nieuwe PDF-bestand in het veld "Bestandsnaam" en klik eenmaal op de knop "Opslaan".