CRM plannenDe juiste CRM (Customer relationship management) software kan volledig transformeren van een organisatie verkoopproces, automatisch toewijzen van leads, verkoopkansen te identificeren en het automatiseren van veel van de verkoopcyclus. Maar een succesvolle overgang vereist geavanceerde planning om overdracht van gegevens, werknemer/executive pushback en financiële zorgen, net als elke andere organisatie-verandering.

Huidige systeem evaluatie

Voordat u naar een nieuw CRM-systeem, zegt is het het beste om een balans van uw huidige situatie, kwaliteit integriteit, auteurs van "The CRM Planning Guide." Meeste CRM overgangen plaatsvinden in fasen, en u zult over het algemeen wilt laten beginnen met gebieden die kunnen ontvangen van de grootste voordelen, en wachten om de overgang systeemcomponenten stabiel tot het einde.

Beginnen te praten aan werknemers, managers en leidinggevenden. Vragen over hun doelen voor zichzelf en het bedrijf als geheel, en hoe het huidige systeem is (of niet) die behoeften. Zijn er specifieke pijnpunten? Is het verkoopsysteem aangesloten op de verzendafdeling? Kunnen werknemers toegang tot andere teamleden client notities de toegewezen rekening rep is off-site als de klant liever belt met een vraag? De huidige software duurt te lang om te laden, verstoren productiviteit?

Niet alleen zal het vinden van de antwoorden op deze vragen helpen prioriteren van de overgang, maar zij zal ook toestaan u om te vinden van de beste CRM-oplossing voor uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Financiële overwegingen

CRM plannenVolgens The CRM Handbook is een van de eerste horden op CRM aanneming uitvoerende onderzoek naar de kosten en wat het rendement op die investering zal zijn. Aankomst op een ruwe schatting van deze ROI vereist het identificeren van de kosten van CRM-implementatie, met inbegrip van werkelijke software kosten; extra hardware; opleiding materialen en/of consultants; software beheerder tijd; en verloren productiviteit als gevolg van opleidingsbehoeften en onbekendheid met een nieuw systeem.

U zult ook wilt berekenen van de verwachte inkomsten gegenereerd door de nieuwe CRM-systeem, met inbegrip van: stijging van de productiviteit van verbeterde werkstromen/rapportage; een afname van de verloren verkoopkansen (omdat de CRM zou identificeren en hen voor aandacht vlag); een vermindering van administratieve ondersteuning en/of verkoop personeel als gevolg van verbeterde werkstromen en communicatie binnen de CRM; sneller verkoop cycli; de kwaliteit van de dienstverlening van de grotere klant; en potentiële besparingen van IT. Als u naar een nieuwe CRM omschakelt, vergeet niet dat de kosten van de aankoop, upgraden en het onderhoud van dat systeem niet langer nodig zal zijn.

Het kiezen van een CRM

Meeste CRMs bieden fundamentele lood, contactpersoon, account, en verkoopkans bijhouden, maar buiten dat, is er een grote verscheidenheid van verschillen. Identificeren van uw bedrijf must-haves en mooie-naar-haves, samen met uw budget, om te helpen engte onderaan het gebied van opties.

Hebben werknemers mobiele toegang nodig? Wilt u een cloud-gebaseerde CRM (wat betekent het toegankelijk via een webbrowser of mobiele telefoon en vereist geen softwareinstallatie) voor een geografisch divers team, of hebt u de interne middelen en hardware roll-out een desktop CRM-oplossing? Moet u bepaalde werknemers toegang tot specifieke informatie (d.w.z. winstmarges op producten) te beperken? Laad ze eenmalig of op een permanente basis; per gebruiker of per-afdeling? Is er een API beschikbaar voor het verder aanpassen van de toepassing op de behoeften van uw organisatie? Hoe veel ondersteunende documentatie is er?

Waar mogelijk, zien als u de CRM-systemen kan nemen op uw shortlist voor een proefrit alvorens uw uiteindelijke keuze.

Gegevens exporteren

Bepalen van de wijzen(n) bij waarin uw huidige systeem opslaat en exporteert gegevens, en hoe die gegevens worden geïmporteerd in de nieuwe CRM. Is er een wizard gegevens importeren, of moet u geavanceerde technische vaardigheden om de eerste data-overdracht? Welke velden moet u maken in het nieuwe venster CRM te houden van uw bestaande gegevens? Biedt het bedrijf CRM gegevens importeren ondersteuning?

Identificeren welke records moeten worden geïmporteerd in het systeem. Moet u de laatste twintig jaar van verkoop informatie of slechts de laatste zes maanden? Als een werknemer later moet toegang hebben tot een bestand van 10 jaar geleden dat niet is geïmporteerd, is er een manier om dit te doen?

Over te schakelen naar een nieuwe CRM is de perfecte gelegenheid om schrobben oude gegevens voor fouten (opmaak of anderszins) en om te voorkomen dat oude, irrelevante informatie importeren.

Follow-Up

CRM-integratie vereist zowel korte als lange termijn planning. Naast het identificeren van doelen die u wil uw CRM-systeem om te bereiken, moet u setup mijlpalen voor de controle op de voortgang naar het bereiken van die doelstellingen. U moet ook regelmatig voldoen aan afzonderlijke gebruikers om te controleren op hun goedkeuring van de software en eventuele aanvullende aanpassingen en/of de opleidingsbehoeften identificeren. Plannen van regelmatige check-ins tevoren zorgt voor integratieproblemen geïnventariseerd en opgelost vroeg.