Counter Strike Source kaart maken Tutorial

Counter Strike Source kaart maken Tutorial


"Counter-Strike: Source" ("CS") is een wijziging van het spel "Half-Life", die gebruik maakt van de Hammer editor om nieuwe kaarten en scenario's te maken. Deze tutorial zal u door de basisstappen voor het maken van geometrische vormen, plaatsen van entiteiten, belichting en samenstellen van uw eerste kaart. Voor deze tutorial zal u een kopie van "CS" from Steam.

Creëren van uw eerste kamer

Maak een nieuwe kaart onder 'Bestand'. Zorg ervoor dat het toevoegingsmiddel; additieve mappings zijn het makkelijkst voor nieuwe kaart makers om mee te beginnen omdat ze het beginsel van een grote open ruimte en nemen en stapelen bouwstenen samen gebruiken om structuren te maken.

Als u wilt maken van uw structuren ziet u verscheidene pictogrammen aan de linkerkant label borstels (BSP). Elk van deze zal worden in een geometrische basisvorm (blok, bol, trapezium, enz.). Elke keer dat u op een shape klikt, verschijnt in het venster van uw navigatie.

Zodra u een vorm maakt, zal er de formaatgrepen zodat u te rekken en te manipuleren. Maak een fundamentele vierkant en maken twee zijden magerder dan de anderen. Dit wordt uw eerste muur. Drie meer wanden van dezelfde grootte maken door te selecteren van de eerste muur en Control + C (net zoals in Windows) te kopiëren en vervolgens Control + V om te plakken op uw muren te raken. U moet dan een nieuw plein te gebruiken als een vloer en een kopie van de vloer te gebruiken voor het plafond maken.

Zorg ervoor dat uw nieuwe kamer is groot genoeg om te rennen een teken is ongeveer 60 eenheden hoog, dus wil je de hoogte van de kamer op ten minste twee-en-half keer dat hij zo kan springen en ten minste 400 eenheden aan elke kant van de vloer te bewegen. Ook, ben zeker te stellen van de plafonds en vloeren rechtstreeks op de wanden. Overlappende is OK op dit punt, maar zorg ervoor dat er is geen zichtbare ruimte aan de buitenkant van de kamer.

Verlichting en entiteiten

Uw kamer heeft een fundamentele licht, anders uw spelers niet kunnen zien. Boven uw borstel-tools ziet u een pictogram dat eruit als een pion van een spel van schaak ziet. Fundamentele entiteiten heten pionnen; zij vertegenwoordigen elk item kun je in je niveau. Dat pictogram links-klik, selecteer het type van pion (licht) die we wilt plaatsen in het spel. Selecteer een volumetrische licht en verplaats het zodat het binnenkant van uw kamer, ongeveer in het midden is zodanig dat de straal wordt de gehele room bedekt. U kunt met de rechtermuisknop om te passen de eigenschappen van het licht, met inbegrip van kleur, diameter, of het werpt schaduwen (dynamische licht) en meer. De meeste beginnende ontwerpers Selecteer een felle rode voor hun eerste licht. Inschakelen van dynamische schaduwen geeft uw kamer een angstaanjagende slasher-gevoel.

U kunt hetzelfde proces gebruiken andere pionnen, zoals wapens of meubilair, naar uw kamer zakt. Probeer niet om het er te druk totdat je een gevoel voor de omvang van de editor.

Compileren en uitvoeren van

Sla uw werk (Control + S), en zorg ervoor dat als voorvoegsel voor de naam van uw kaart met csmymapsname. Op deze manier de editor laadt het altijd als een "CS" kaart. (Dit werkt voor zowel PCs als Macs, omdat de editor naar de CS kijkt voorvoegsel dat je wil weten wat de regels om te laden).

Druk op F9 om het proces te starten. Zorg ervoor dat u controleren "Normaal" voor uitvoeren BSP, lopen VIS, RAD uitgevoerd alsmede het selectievakje te voeren kaart onmiddellijk na het compileren. Deze compileren voor uw eerste kaart moet alleen een paar minuten duren, maar complexe toewijzingen duurt enkele uren, afhankelijk van hoe krachtig is voor uw computer.

Als u ervoor dat zorgde ter voorkoming van eventuele lekken (zonder zichtbare spaties) aan de buitenkant, gefeliciteerd, uw eerste kaart moet hebben gecompileerd en uitgevoerd. Als u een fout BSP of lek tegenkwam, ga terug en zorg ervoor dat uw muren allemaal rechtstreeks tegen elkaar; doen alsof dat je bent het maken van een luchtdichte kamer. Voer het compileren opnieuw (F9).