Computer onderhoudsactiviteiten

Computer onderhoudsactiviteiten


Een nieuwe computer werkt optimaal presteert, maar na verloop van tijd lijkt de prestaties afnemen. Dit is omdat het register verstopt raken kan, de vaste schijf gefragmenteerd kan raken of slechte sectoren ontwikkelen en virussen en spyware kunnen krijgen op elk systeem dat is verbonden met het Internet. Het is echter eenvoudig om uw computer lopen op topprestaties als jij een paar eenvoudige onderhoudstaken regelmatig te houden.

De basisprincipes

De eenvoudigste vorm van onderhoud is om te scannen naar fouten op de schijf en de schijf defragmenteren. Met gebruik, kan de harde schijf van de computer gefragmenteerd, wat betekent dat informatie op een willekeurige manier naar de harde schijf wordt geschreven, zodat de informatie is verspreid over verschillende sectoren van het station. Defragmenteren corrigeert dit probleem door het herschikken van informatie, zodat is het gemakkelijker voor de computer om te lezen. Het aftasten van de schijf op fouten controleert de fysieke conditie en markeren van eventuele beschadigde sectoren gevonden.

Antivirus

Een goed antivirus programma is een must. Er zijn virussen die kan leiden tot verlies van informatie door het wissen van uw harde schijf en sommige die niets meer dan repliceren en uw computer gebruiken om andere computers te infecteren. Vele gratis antivirus programma's beschikbaar die zal helpen om uw computer virusvrij. Om doeltreffend te zijn, moeten deze programma's worden bijgewerkt op een dagelijkse basis.

Anti-Spyware

Spyware is een verzamelnaam voor elk programma dat kan vinden van informatie op uw computer en stuur het naar iemand anders. Spyware kan Meld u uw toetsaanslagen en verzendt uw wachtwoord aan een andere partij, of krijgen van uw e-mailadres voor het verzenden van dat je spam. Zoals met antivirusprogramma's, moeten antispywareprogramma's dagelijks worden bijgewerkt.

Register schoonmaken

Een andere belangrijke taak voor onderhoud is het reinigen van het register. Het register is waar alle informatie over programma's op het systeem, alsook de systeeminstellingen en andere informatie zich bevindt. Een keer per maand schoonmaken van uw register is aanbevolen.