Computer back-uptypen

Computer back-uptypen


Er zijn vele manieren om te categoriseren computer back-ups: op basis van wat je back-up, over hoe u uw back-ups maken en waar u uw back-ups opslaat. Elk type back-up heeft voor- en nadelen. Voor volledige beveiliging, moet u wellicht meer dan één type back-up.

Bestand back-ups

De meest voorkomende vorm van backup uw bestanden (foto's, documenten, video's, spreadsheets---ook bekend als uw gegevens), maar niet uw software of het besturingssysteem van uw computer naar een ander station of andere vorm van opslagmedia gekopieerd. Uw gegevens is het moeilijkste ding om te maken of vervangen als uw computer is verloren, gestolen of vernietigd, dus het is het belangrijkste ding om een back-up.

Volledig versus gedeeltelijk back-ups

Een volledige back-up back-up van al uw bestanden. Een gedeeltelijke back-up, meestal bekend als een incrementele back-up, back-up van de bestanden die zijn gewijzigd sinds de laatste keer dat u elke vorm van back-up hebt uitgevoerd. Een differentiële back-up back-up van de bestanden die zijn gewijzigd sinds de laatste volledige back-up. Meeste backupsoftware maakt een volledige back-up de eerste keer dat u het en incrementele back-ups daarna gebruikt.

Systeemback-ups

Een reservekopie van het systeem back-up van uw besturingssysteem en software, alsook uw bestanden geïnstalleerd. Bestand back-ups beschermen tegen toevallige schrapping of corruptie van uw bestanden, maar als uw volledige aandrijving mislukt, moet u opnieuw installeren het besturingssysteem en de software voordat u kunt uw bestanden terug op de computer---plaatsen tenzij u een reservekopie van het systeem hebt.

Drive beelden

Een station-beeld, ook bekend als een "clone", of een "disk image", behoudt een spiegelbeeld van uw hele harde schijf op een specifiek punt in de tijd in een enkel bestand. Drive beelden maken uw computer herstellen na een drive-storing erg snel, maar ze nemen vaak uren te maken. Schijf denkbaar software ook maakt gebruik van propriëtaire formaten, waardoor herstel moeilijker.

Ononderbroken gegevensbescherming

In plaats van het maken van een back-up van al uw gegevens in één keer op een vast schema, back een systeem van continue data bescherming (CDP)-up van uw bestanden zoals ze veranderen. Dit kan vertragen het systeem een beetje, maar nooit duurt off line volledig. CENSUS bewaart ook de grootste hoeveelheid gegevens wanneer er een systeemstoring, omdat er de kortste vertraging tussen back-ups.

On-site vs. Offsite

Een back-up die je ter plaatse, dat wil zeggen in dezelfde locatie als de computer die u bent een back-up, is het snelste een tot het herstellen in het geval van verlies van gegevens. Helaas, het is ook kwetsbaar voor veel problemen die van invloed kunnen zijn op de computer die bent u back-up, zoals diefstal, brand of natuurrampen. Dat is waarom het is goed om een tweede back-up opgeslagen offsite hebben. Personen slaan offsite back-ups met vrienden of in doorkiesnummer vakken; bedrijven huren services van andere leveranciers die gespecialiseerd in beveiligde records opslag zijn. Offsite back-ups mogelijk risico van diefstal terwijl in transit naar hun opslaglocatie, dus het is een goed idee voor het coderen van hen.

Online vs. Offline

Back-ups van uw bestanden online (via het Internet) maken ze offsite krijgt uit uw huis en Bureau, maar in de meeste gevallen online back-up is alleen haalbaar voor uw belangrijkste bestanden, als gevolg van maandelijkse bandbreedte caps en beperkingen die ISP's opleggen upload snelheden. Off line back-up kan verwijzen naar de back-ups opgeslagen onsite of offsite.