Computer Admin Tools

Computer Admin Tools


De beheerders van het systeem van de computer vereist een virtueel toolkit van hulpprogramma's en toepassingen om hen ondersteuning van laptops, desktops en servers voor gebruikers te helpen. Deze hulpprogramma's automatiseren de taken die normaal gesproken uitgevoerd handmatig op elk systeem. In kleine netwerken, Handmatige probleemoplossing en ondersteuning is mogelijk, maar niet goed naar grotere omgevingen waar honderden als niet duizenden systemen bestaan schaalt.

Basisgereedschappen

Programma's zoals Gunzip of Winzip kunnen systeembeheerders grote programma's of bestanden gemakkelijk naar clientcomputers stuurt. FileZilla en andere bestands overdracht utilities toestaan de beheerder te verplaatsen of kopiëren van bestanden van de ene computer naar de andere zonder gebruik van diskettes of USB-drives.

Beveiligingsprogramma 's

De continuïteit van werkstations en servers is onderdeel van de verantwoordelijkheid van de systeembeheerder. De beheerder van de organisatie om systemen te beschermen tegen hackers en andere gebruikers met kwade bedoelingen toestaan anti-virus scanner en malware detectoren hostsoftware Intrusie Detectie.

Prestatiehulpprogramma 's

Onderhouden van de beschikbaarheid en de hoge prestaties van servers en toepassingen vallen onder de bevoegdheid van de systeembeheerder. Hulpmiddelen om te controleren van het gebruik van de schijf, geheugen toewijzing en processor belasting mag de admin proactief om problemen te verhelpen voordat ze een probleem voor een bedrijf. Wanneer de schijfruimte bijna leeg is, kan de admin bestellen meer harde schijven of bestands overdracht utilities gebruiken om gegevens te verplaatsen naar servers met grotere opslagcapaciteiten.

Netwerk Tools

Zonder de juiste netwerkverbinding bestaan computers in een geïsoleerde staat met geen mogelijkheid te halen of gegevens Webaanvallen. Hulpprogramma's voor het controleren van routers en switches in staat stellen de beheerder om de gezondheid van het netwerk. Sniffer-programma's zoals Wireshark of netwerkscanfunctie programma's zoals Nmap toestaan de beheerder om te kijken naar de doorstroming van het verkeer in en uit het netwerk en kijk voor problemen en knelpunten.

Hulpprogramma's voor probleemoplossing

Wanneer gebruikers problemen tegenkomen, gebruikt de systeembeheerder een aantal hulpmiddelen om de problemen te. Remote desktop applicaties zoals UltraVNC of de ingebouwde remote desktop utilities in Windows en Linux de beheerder kunnen te zien van de desktop van de gebruiker en te observeren wat de persoon doet als een probleem zich voordoet. ADManager Plus van InterMapper helpt de beheerder opnieuw instellen of wijzigen van wachtwoorden voor gebruikers die ze vergeten.

Hulpprogramma's voor Systeemherstel

Wanneer er zich rampen voordoen, is snel herstellende is van deze gebeurtenissen een essentieel onderdeel van de functieomschrijving van de beheerder. Symantec biedt Backup Exec back-up servers en werkstations. Klonen toepassingen zoals Clonezilla toestaan de beheerder om afbeeldingen van computers voor eenvoudige restauratie van problematische computers te maken.