Compaq Presario 5170 Motherboard specificaties

De Compaq Presario 5170 uitgebracht in September 1998, en was een desktop PC van Compaq Computer Corp., tijdens de dagen het een onafhankelijk bedrijf in plaats van een dochteronderneming van Hewlett-Packard toen. Een van de belangrijke onderdelen werd het moederbord, die gehandeld als van de machine "hart", omdat het aantal van de belangrijkste onderdelen bevatte.

Processor en geheugen

De Compaq Presario 5170 moederbord verstrekt een 242-contact-sleuf genaamd Slot 1 voor Intel Pentium II-processor van de computer. Hierdoor kunnen de elektrische aansluiting van de chip met het moederbord voor gegevensoverdracht. De Pentium II had een verwerkingssnelheid van 350-MHz, data transfer snelheid van 100 MHz en 512-KB Level 2-cache voor snelle toegang tot de computer de meest gebruikte gegevens. Ook inbegrepen zijn geheugen module "slots" die plaats aan maximaal 384MB bieden.

Audio en Video/afbeeldingen

De Compaq Presario 5170 moederbord verstrekt een geïntegreerde A3D interactieve 360 positionele geluidskaart van de inmiddels ter ziele Aureal Semiconductor Inc. De geluidskaart aanbevolen een spatializer voor stereo-audio omzetten in een verbeterde driedimensionale output en frequentiemodulatie synthese voor het genereren van Musical Instrument Digital Interface geluiden compatibel met muziekinstrumenten. De video/grafische kaart die het gehuisvest was een Rage LT Pro van ATI Technologies met 3D-hardwareversnelling verwerking en 4MB videogeheugen.

Connectiviteit

Voor een bedrade verbinding, het moederbord Compaq Presario 5170 aangeboden een RJ-45 Ethernet-poort met maximaal 10 megabits per seconde in overdrachtssnelheid, evenals twee RJ-11 aansluitingen voor kabel modems ondersteund. Andere connectors opgenomen twee USB-poorten, seriële en parallelle aansluitingen spel poort, PS/2 havens voor de muis en het toetsenbord, Video Graphics Array connector voor de monitor en vier audio-poorten.

Uitbreidingspoorten en harde schijf-aansluitingen

Naast de bovengenoemde geheugen moduul steekplaatsen en de Accelerated Graphics Port die de video/grafische kaart bezet, biedt de Compaq Presario 5170 twee sleuven voor Peripheral Component Interconnect. De 10-GB harde schijf en 32-x snelheid cd-rom-station werden aangesloten op het moederbord de Ultra DMA connectoren.