ColdFusion Oracle functies

De ColdFusion Markup Language of gewoon ColdFusion, is een scripttaal die het eenvoudig voor u kunt HTML-pagina's ontwerpen en sluit ze aan op online databanken maakt, zoals in Oracle. Gebruik te maken van de verbinding en gebruik de gegevens uit de database op uw site, de ingebouwde functies ontworpen voor elke taak.

Query-functies

Deze vertegenwoordigen het grootste deel van wat u gebruikt om te communiceren met een Oracle-database. Functies zoals QueryAddColumn en QueryAddRow kunnen u de structuur van de tabellen in de database, wijzigen terwijl QuerySetCell kunt u de gegevens in een bepaalde cel wijzigen. QueryNew kunt u een lege query maken zodat u informatie uit de database, verzamelen kunt terwijl ValueList en QuotedValueList u de resultaten van een uitgevoerde query structuur kunt zodat deze worden weergegeven zoals u dat wilt.

Transactie functies

ColdFusion transactie functies kunnen u informatie naar een Oracle-database verbinden of herstellen van gegevens, indien nodig. De TransactionCommit-functie kunt u een query, zoals een invoegen, in de database opslaan. De TransactionSetSavePoint functie kunt u maken opslaan punten voor een actieve transactie, afhankelijk van of u denkt dat u wilt back-up van uw informatie. U kunt meer dan één opslaan punt maken door het aanroepen van de functie meerdere keren. De TransactionRollback-functie kunt u laden een save wijs.

Uitgangsfuncties

ColdFusion uitgangsfuncties zijn niet ontworpen specifiek voor gebruik met een Oracle-database, maar zij toestaan dat u te nemen van informatie van het ene en uitprinten. De WriteOutput functie neemt informatie, zoals de gegevens opgehaald met een query, en voegt u deze naar de uitvoerstroom. De WriteToLog-functie kunt u een logboek van de activiteit maken. U kunt dit gebruiken om uw database interactie, zoals query's en transacties te volgen of eventuele uitzonderingen gevangen in uw script.

Exception Handling

ColdFusion is slechts één uitzondering behandeling functie: de "gooien." Om dit te gebruiken, schrijven u een script dat gebruikmaakt van een blok "try-catch" code, gelijkaardig aan vele programmeertaal, waar u probeert uit te voeren van een taak, zoals het plegen van een record aan de database. Als er een probleem optreedt, zoals het gebruik van een ongeldige waarde, gooien u de fout naar uw uitzonderingshandler, waar u één of andere soort reactie--bijvoorbeeld program corrigeren de waarde of de gebruiker te informeren over de fout.