Codering met openbare sleutels techniek

Codering met openbare sleutels techniek


Codering met openbare sleutels is een asymmetrische algoritmische techniek gebruikt om de kwetsbaarheid van communicatie uitgezonden in een interceptable medium. Hoewel niet beperkt tot computers en het Internet, pakken de overgrote meerderheid van codering met openbare sleutels technieken communicatie online. Een gangbaar voorbeeld van codering met openbare sleutels is SSL en Secure Socket Layer-protocol, dat wordt gebruikt wanneer u veilig aankopen online. Dit gebeurt op de achtergrond automatisch tussen computers en server, zodat de gebruiker niet op de hoogte van het gebruik van codering met openbare sleutels misschien. Of werkgelegenheid van codering met openbare sleutels handmatig tussen mensen of automatisch tussen computers is, blijft de techniek echter hetzelfde.

Instructies

1

Maak een persoonlijke sleutel die u niet zal vrijgeven. Deze sleutel wordt gebruikt voor het decoderen van de daaropvolgende mededeling, en zal gebaseerd zijn op een zeer grote en complexe priemgetal-algoritme.

2

Maak een openbare sleutel en stuur het naar de persoon aan wie u wilt communiceren. Deze sleutel zal worden wiskundig aan elkaar gerelateerd tot de persoonlijke sleutel, maar men kan niet het reconstrueren van de persoonlijke sleutel terug met de openbare sleutel. Deze sleutel kan ook worden gepubliceerd op openbare forums. Het maakt niet uit wie ontvangt de openbare sleutel, aangezien alleen codering is mogelijk mee, en decodering vereist de persoonlijke sleutel.

3

Vertel de persoon naar wie u de openbare sleutel, voor het coderen van berichten naar u met behulp van uw publieke sleutel hebt verzonden. Als iemand het gecodeerde bericht onderschept, zou men niet in staat om te ontcijferen, zelfs als ze de openbare sleutel hadden.

4

Het decoderen van het bericht met behulp van uw persoonlijke sleutel tot het bericht. Als u wilt gebruiken een analogie, zou de openbare sleutel een vergrendeling van het fysieke, geopende verzonden naar uw vriend die het slaat die veilig op een lock-box. Zelfs als iemand toegang tot de vergrendelde box krijgt, alleen heb je de fysieke toets, dat wil zeggen uw persoonlijke sleutel. Wanneer u het vergrendelen hebt ontvangen, gebruikt u gewoon uw sleutel om toegang te krijgen.