Codecs Conflict met andere programma's te doen?

Een codec is een digitale algoritme die codeert en decodeert stromen van media zoals audio- en videotracks. Als gebruikers hebben teveel decoders en filters die dezelfde codec gelezen, kunnen er conflicten optreden.

Codec pakketten

K-Lite, Haali Media Splitter en CCCP zijn volksmond gedistribueerde codec pakketten. Gebruikers kunnen deze collecties te stellen verschillende decoders en filters die oorspronkelijk niet worden ondersteund door hun softwaresuite installeren. Hoewel de K-Lite, Haali Media Splitter en CCCP alle zijn afkomstig uit verschillende softwareleveranciers, is er enige overlapping tussen hun functies.

Voorbeeld

Media Player Classic is een derde-partij mediaspeler die kan worden geïnstalleerd op Windows-besturingssystemen. Hoewel het programma ondersteunt het afspelen voor Apples MOV-formaat, Media Player Classic niet mogelijk om te streamen van het audiospoor voor elke geopende MOV-bestanden. Dit probleem ontstaat meestal doordat QT Lite op hetzelfde systeem is geïnstalleerd. QT Lite is een uitgeklede alternatief voor Apple QuickTime met alle essentiële componenten voor het afspelen van digitale video formaten zoals MOV.

Resolutie

Gebruikers kunnen profiteren van bepaalde hulpprogramma's buitensporige onderdelen verwijderen en prioriteren van de codecs. KMPlayer, RadLight Filterbeheer en Filmerit zijn gratis codec beheer programma's die kunnen worden gebruikt om bepaalde onderdelen toewijzen aan een specifieke codec. Maar voordat gebruikers elke codec-pakketten installeert, moeten zij een tool zoals GSpot of AVIcodec gebruiken voor het analyseren van hun digitale-mediabestanden.