Cijfers converteren naar woorden in MS Excel

Cijfers converteren naar woorden in MS Excel


Microsoft Excel is een spreadsheet-software biedt een breed scala van voorgeprogrammeerde functies. Helaas, de mogelijkheid om getallen converteren naar Engelse woord equivalenten is niet daaronder. Excel's metgezel programma, Microsoft Visual Basic, kunt u uw eigen functies programmeren in Excel, en met behulp van deze functie kunt u Excel cijfers converteren naar hun tekstequivalenten program. Merk op dat omdat deze functie niet een voorgeprogrammeerde Excel-formule is, het heeft de neiging te hebben glitches en Excel geen ondersteuning via de 'Help'-functie biedt. Deze formule alleen aanbiedingen conversies voor gehele getallen tot 999 of dollar bedragen.

Instructies

1

Open een Excel-document en druk op de "Alt" en "F11" toetsen op hetzelfde moment. Hiermee wordt de Visual Basic editor gestart.

2

Klik op "Invoegen" in het bovenste menu, en selecteer vervolgens "Module" in het drop-down menu.

3

Klik op de koppeling met een adellijke titel "Microsoft Support: Maak SpellNumber" in de sectie van de bronnen van dit artikel. Markeer de tekst in de blue box op die pagina met uw muis en druk op "Ctrl" en "C" op hetzelfde moment om die gegevens te kopiëren.

4

Ga terug naar uw Visual Basic-venster en klik in het vak Module. Druk op "Ctrl" en "V" op hetzelfde moment om er de gekopieerde tekst te plakken. Sluit Visual Basic en terugkeren naar het Excel-document.

5

Selecteer een cel in de buurt van het getal dat u wilt converteren en typ "= GetDigit ("zonder de aanhalingstekens, klik in de cel met het getal dat u wilt converteren en druk op "Enter". Dit werkt alleen voor getallen van één cijfer, dus gebruik "= GetTens (" of "= GetHundreds (" voor hogere aantallen, respectievelijk. Gebruik "= SpellNumber" zal u toelaten om cijfers en/of decimalen tot in de triljoenen, maar zal ze in valutanotatie, zoals "Vijf euro en vijftig cent" voor 5.5 spellen.

6

Een volledige kolom met getallen converteren door het invoegen van een lege kolom aan de rechterkant van uw nummer kolom als er nog geen een (Klik met de rechtermuisknop op de kolomkop en selecteer 'Insert'). Typ uw functie in de cel rechts van uw eerste nummer in de kolom dat aantal omzetten in tekst. Klik eenmaal in de cel met de functie, dan wanneer u uw muisaanwijzer op de rechterbenedenhoek van die cel totdat de aanwijzer verandert in een klein plusteken. Klik en houd uw muis en sleep het naar beneden naast de rest van de kolom met getallen die u wilt converteren.

Tips & waarschuwingen

  • Zodra u vertrouwd bent met deze functie, kunt u deze bewerken in de Visual Basic-module aan uw behoeften, zoals door het verwijderen van de monetaire notaties van de SpellNumber functie.