Chkdsk-problemen oplossen

Chkdsk-problemen oplossen


Het hulpprogramma schijf controleren (Chkdsk) in Windows scant uw vaste schijf op fouten, en probeert te repareren. Het hulpprogramma schijf controleren kan mislukken als het beschadigde gedeelte op uw harde schijf de nodige middelen bevat voor het lanceren van Chkdsk.exe uitvoeren. Deze problemen zijn meestal beperkt tot het gebied met het bestand Autochk.exe. Het bestand Autochk.exe bevindt zich in de map System32 en is dynamisch gekoppeld aan het bestand van Chkdsk.exe, die ook in de map System32. U kunt repareren en herstellen van de functionaliteit van Chkdsk met behulp van het hulpprogramma Systeembestandscontrole. Systeembestanden zal scannen en herstellen alle beschadigde bestanden in de map System32.

Instructies

1

Uw computer aanzet. Drukt u herhaaldelijk op de toets "F8" op het toetsenbord totdat u een scherm "Geavanceerde opstartopties ziet".

2

Selecteer "Windows veilige modus met opdrachtprompt" en druk op de toets "Enter". Dit zal het besturingssysteem in een bevelherinnering lanceren. Deze modus vereist slechts een beperkte hoeveelheid bestanden en bronnen de systeembestanden exclusieve toegang.

3

Plaats de Windows-installatieschijf in de optische-schijfeenheid op uw computer.

4

Typ "SFC/Scannow" en druk op de toets "Enter". Hiermee start u de systeembestanden. Deze geautomatiseerde tool zal het uitvoeren van de scan en reparatie voor u. Windows geeft een melding wanneer het hulpprogramma is voltooid.

5

Typt u "Chkdsk C: F" en druk op de toets "Enter". Druk op de "Y"-toets wanneer u wordt gevraagd als u zou willen plannen een Schijfcontrole de volgende keer dat het systeem opnieuw is opgestart.

6

De Windows-installatieschijf uit de computer verwijderen. Typ "Exit" en druk op "Enter" om de computer opnieuw opstart. Het hulpprogramma schijf controleren wordt uitgevoerd vóór het opstarten in Windows.