Byte & bits verschillen

Byte & bits verschillen


Bits bestaan uit twee binaire getallen die worden gebruikt voor het weergeven op een computer, en ze zijn samengesteld uit de cijfers 1 en 0. Wanneer deze twee nummers zijn gerangschikt binnen een groep (meestal bestaande uit acht bits), vormen ze een byte. Computer opslag en RAM-geheugen (RAM) capaciteiten worden in bytes of bits beschreven. Informatie die is ingevoerd in een computer wordt gedaan via de ASCII-taal, die tekens, acties en getallen in de vorm van bytes vertegenwoordigt.

Binaire getallen

American Standard Code for Information Interchange (ASCII) is de naam van de van de computertaal die wordt gebruikt voor de huurtoerekening van informatie. Binaire getallen vormen de basis van de ASCII-taal en elk karakter, de actie of het nummer dat wordt weergegeven op een computerscherm bevat een combinatie van 1's en 0's. Computers moeten binaire getallen gebruiken vanwege de elektronische schakelingen die kunnen slechts twee opties in- of uitschakelen. Nummer 1 vertegenwoordigt de aan-positie en getal 0 staat voor de uit-stand. Machten van twee worden gebruikt voor het vertegenwoordigen van de cijfers 1 en 0. Houd in gedachten dat nullen niet een waarde hebben omdat zij de uit-stand vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld de nummer 4 in het binaire systeem zou worden weergegeven als 0100 en dit zou worden geschreven als 80 + 41 + 20 + 10. Aangezien de nummers 8, 2 en 1 worden omgezet laat "off" (omdat er een "0" naast elk nummer) dat alleen de nummer 4, die is ingeschakeld "" wegens het aantal 1.

Binaire systeem

ASCII-talen bytes die zijn gerangschikt in een groep van acht bits om te ontcijferen acties en informatie wordt ingevoerd in een computer gebruiken. Wanneer een brief, is nummer of actie ingevoerd in een computertoetsenbord die het is gedaan door middel van een ASCII-code, die is geschreven als een geheel getal, maar wordt vertaald naar een binair getal. ASCII-code 65 is een decimaal getal en de binaire equivalent voor dit nummer is 010000001.

Nibbles

Nibbles bestaan uit de helft van de bytes (of vier stukjes), en ze zijn vertaald in codes zoals "hexadecimaal." Ze worden gebruikt om te helpen ingenieurs, programmeurs en analist efficiƫnt vertalen binaire code. Vier bytes aan gegevens is gelijk aan een woord en een groep van vier hexadecimale cijfers heet "halfword."

"B" of "b"

Bytes worden vertegenwoordigd door een hoofdletter B en bits worden vertegenwoordigd door een kleine b. Bits zijn trager dan bytes als het gaat om Internet-verbinding en data transfer snelheden. Computerfabrikanten gebruiken het decimale stelsel om te beschrijven van de opslagcapaciteit van de harde schijf in plaats van het binaire systeem, die door de computer wordt gebruikt. Dit is de reden waarom de harde schijf van een computer kan lijken alsof er minder opslagcapaciteit dan wat een fabrikant beweert. Bits of "b" zal altijd een lagere eenheid van snelheid aangezien ze make-up bytes "B".