Bijwerken PDF Metadata

Het Portable Document Format (PDF)-documenttype is gemaakt door Adobe Systems. Een PDF-document kan metadata zoals de naam van de auteur en de trefwoorden bevatten. U kunt metagegevens van een document bewerken met behulp van een PDF-bewerkingsprogramma zoals de volledige versie van Adobe Acrobat (in tegenstelling tot Adobe Reader). Adobe Acrobat kunt u bewerken en bijwerken van metagegevens van PDF-documenten zolang het document niet beveiligd met een wachtwoord voor bewerken is. Als het document beveiligd met een wachtwoord is om te bewerken, moet u ook het bewerken wachtwoord voor het bijwerken van de PDF-metagegevens.

Instructies

1

Open het PDF-bestand in Adobe Acrobat.

2

Klik op de optie "Bestand" op de bovenste navigatiebalk.

3

Klik op de "Eigenschappen"-optie in het menu dat verschijnt. De "Eigenschappen" dialoogvenster wordt geopend.

4

Klik op het tabblad met het label "beschrijving.

5

Klik op de optie "Extra Metadata". De volledige metagegevens-lijst wordt geopend.

6

Klik op de "Advanced" optie in het linker navigatievenster.

7

Klik op de "Documentmetagegevens opslaan" optie en klik vervolgens op 'OK'. Een bestand opslaan venster wordt geopend. Typ een naam voor de metagegevens XMP-bestand en klik op 'OK'. De XMP-bestand wordt geƫxporteerd en kan worden bewerkt. Eenmaal bewerkt, worden het bestand opnieuw ingevoerde bijwerken de PDF metadata.

8

Open het XMP-bestand in een teksteditor zoals Kladblok. De XMP-bestand is een tekstbestand met XML-codes. Een regel in het XMP-bestand kan worden weergegeven als < naam van de auteur > Bob Smith < / auteur naam >, en de posten zijn gemakkelijk te lezen en te bewerken.

9

Breng de updates naar het XMP-bestand en sla het bestand.

10

Klik op de "Advanced" optie in het linkerdeelvenster van Acrobat en selecteert u "Toevoegen" of "Vervangen" ofwel het nieuwe XMP-bestand toevoegen aan bestaande gegevens, ter vervanging van de bestaande gegevens met de nieuwe gegevens in het XMP-bestand.

11

Navigeer naar en selecteer het XMP-bestand en klik op 'Openen'. De PDF metadata wordt nu bijgewerkt.