Bestandstypen & verenigingen voor Office

Bestanden gemaakt en opgeslagen vanuit Microsoft Office-toepassingen bestaan uit de naam van een zelfgedefinieerde bestand gevolgd door een punt en eindigt met een extensie van drie tekens. De extensie van drie tekens geeft aan welk Office-programma het bestand wordt verwerkt. De extensie is het bestandstype en geeft aan dat het besturingssysteem van de computer de associatie van het bestand naar de Office-toepassingen op het systeem geïnstalleerd. Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Publisher zijn opgenomen in de Microsoft Office-pakketten vanaf 1998 tot 2010 standaardtoepassingen.

Microsoft Word-vereniging

Microsoft Word 2003 en eerdere versies kunnen openen en verwerken van sjabloonbestanden met de extensies DOC- en DOT. Word 2007 kunt openen en verwerken van deze documenten, alsmede die met de extensie DOCX (standaard Word 2007-document), (document met ingeschakelde macro) DOCM, DOTX (Word 2007-sjabloon) en DOTM (macro-sjabloon met ingeschakelde). Sjabloonbestanden bevatten opmaakinformatie om te voorkomen dat moetend elk individueel document opnieuw te formatteren. Documenten met ingeschakelde macro's zijn nieuw in Microsoft Word 2007 en macro's, die opdrachten die automatisch uitvoeren van een proces bevatten.

HyperText Markup Language

De documenten die zijn gemaakt met hypertext markup taal zijn documenten meestal gebruikt voor het maken van webpagina's op het internet. Deze documenten hebben het bestandstype van HTM- en HTML-code. Alle versies van Microsoft Word en Microsoft Excel kunnen openen en verwerking van deze documenten. Operating systemen ook koppelen bestandstypen met de uitbreidingen van XML (Extensible HyperText Markup Language) en MHTML (MIME HTML) met Microsoft Word. MIME HTML is een gearchiveerde indeling van een webpagina.

Tekst bestandstypen

De twee bestandsextensies gebruikt voor tekstbestanden zijn RTF en TXT. Deze bestandstypen worden gewoonlijk geassocieerd met Kladblok en WordPad. Echter, Microsoft Word kan openen en verwerken van deze typen bestanden en Microsoft Excel beschikt over een ingebouwde conversieproces om tekstbestanden converteren naar Excel-spreadsheets.

Microsoft Excel vereniging

De bestandstypen voor Microsoft Excel 2007 omvatten XLSX, XLSM (ingeschakelde macro-werkblad), XLSB (binaire-werkblad) en XLTK (werkbladsjabloon). Oudere versies van Excel worden geassocieerd met bestandstypen XLS en XLT. Alle versies van Excel kunnen openen en verwerking van de CVS-bestanden, die door komma's gescheiden gegevensbestanden, en PRN-bestanden, die ruimte zijn gescheiden gegevensbestanden.

Microsoft Publisher vereniging

Microsoft Publisher is een applicatie vaak gebruikt voor het maken van reclamemedia zoals visitekaartjes en banners. Het gebruikt het bestandstype van de PUB in haar geschiedenis. Net als bij andere Office-toepassingen, kunnen nieuwere versies van Publisher openen en verwerken van publicaties die zijn gemaakt in oudere versies van de toepassing; echter, oudere versies niet het openen van documenten die zijn gemaakt in nieuwere versies. Publisher beschikt over de mogelijkheid documenten op te slaan in een indeling die compatibel is met oudere versies van de toepassing die gebruikmaakt van de functie "Opslaan als".

Microsoft PowerPoint

Een document met de PPS-extensie is een document dat is gemaakt met Microsoft PowerPoint version 2003 of ouder, terwijl de PPT is de extensie gekoppeld aan PowerPoint 2007. De PowerPoint-documenten opgeslagen als shows bevatten de extensie PPSX voor de 2007-versie en PPS voor oudere versies. De PPSM (ingeschakelde macro's PowerPoint show) wordt geassocieerd met PowerPoint 2007, zijn de extensies SLDX en SLDM voor de nieuwe functie van de diavoorstelling maken.

Microsoft Outlook

De bestanden met de extensie PST wordt geassocieerd met Microsoft Outlook. Hoewel de persoonlijke PST-bestanden gekoppeld aan alle versies van Microsoft Outlook zijn, kunnen niet worden geopend in oudere versies van Outlook en proces bestanden gemaakt met behulp van Microsoft Outlook 2007.