Bestandskoppelingen in Windows XP wijzigen 1

Het besturingssysteem Windows XP opent automatisch bepaalde bestandsextensies met een specifiek programma op basis van gevestigde bestandskoppelingen. Deze bestandskoppelingen instrueren het systeem hoe om bestanden te openen. Windows XP opent bijvoorbeeld .doc bestandsextensies met Microsoft Word standaard. HTML-bestanden zijn gekoppeld aan uw standaard internetbrowser. Sommige bestanden, zoals muziek- of videobestanden, kunnen worden geopend door verschillende programma's. U kunt een bestandsextensie vereniging in te stellen van het standaard mailprogramma op uw voorkeuren wijzigen.

Instructies

1

Zoek een bestand op uw computer met de extensie waarvoor u de bestandsnaamkoppeling wijzigen wilt. Bijvoorbeeld, zoek een bestand met de extensie .rtf als u wilt wijzigen de bestandskoppeling voor RTF-bestanden.

2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie "Open met" in het drop-down menu. Selecteer de optie "Programma kiezen" om een lijst met beschikbare programma's.

3

Blader door de lijst om het programma dat u wilt instellen als de standaard bestandskoppeling te vinden. Windows zal een gedeeltelijke lijst van programma's om uit te kiezen. Als u wilt zoeken naar een programma van de computer, klikt u op de "Browse" knop aan de onderkant van het venster. Klik op de link 'Zoeken naar het juiste programma op het Web' aan de onderkant van het venster als u wilt online zoeken naar een programma.

4

Plaats een vinkje in het vak gemarkeerd "Gebruik altijd het geselecteerde programma te openen van dit type bestand" door te klikken binnen het vak. Dit zal de bestandskoppeling voor de bestanden met de extensie permanent veranderen. Klik op "OK" om uw veranderingen te bewaren.