Bestandsgrootte voor WMV Vs. AVI

WMV en AVI zijn populaire video compressie-indelingen die talrijke overeenkomsten hebben. Beide zijn multimedia containers die meerdere gegevensstromen tot één bestand bundelen kunnen. En hoewel beide formaten zijn eigendom van Microsoft, ze zijn beschikbaar als open standaarden. Maar omdat de twee formaten worden geproduceerd door verschillende soorten compressie, ze kunnen een significant verschil in bestandsgrootte.

WMV achtergrond

De extensie van het WMV-bestand staat voor "Windows Media Video." Op basis van de Microsoft ASF (Advanced Systems Format), worden WMV-bestanden gepubliceerd met de Windows Media-technologie voor compressie. Naast video ondersteunt één bestand gegevensstromen voor audio, tekst en afbeeldingen. Omdat het een populair medium voor het distribueren van digitale video, WMV-indeling is compatibel met verschillende mediaspelers en videotoepassingen.

AVI-achtergrond

De ontwikkeling van de WMV-formaat is eigenlijk voorafgegaan door het AVI formaat. Door de bestandsextensie, die een acroniem voor Audio Video Interleave is, waarnaar consolideert de multimedia container gegevens voor audio en video tot één bestand. Microsoft introduceerde het AVI-formaat met de release van Video voor Windows-technologie in 1992.

Compatibele Software

WMV is het medium van de export voor Windows Movie Maker; het is ook mogelijk op de indeling voor Windows DVD Maker. En terwijl Windows Media Player is gespecialiseerd om stream WMV-bestanden, de indeling kan ook worden gelezen door Bitberry laatste Media Player. Maar hoewel AVI meer vereenvoudigd dan haar WMV-tegenhanger is, heeft wijdverspreide softwarecompatibiliteit ook. Naast Windows Media Player zijn beide formaten compatibel met QuickTime (met Flip4Mac plug-in) en VLC. De Roxio en CyberLink lijn van producten kan ook instemmen met beide indelingen, maar AVI-bestanden hebben een lichte voordeel ten opzichte van WMV-bestanden op hun compatibiliteit met Adobe Flash.

Bestandsgrootte

In het algemeen, het AVI formaat gebruikt minder compressie dan soortgelijke formaten zoals MPEG, WMV en MOV. Dientengevolge, wanneer een video is gecodeerd in een AVI-bestand en een WMV-bestand, de AVI versie zal meestal zijn groter dan de WMV-versie. Dit komt gedeeltelijk doordat de WMV-formaat is ook ontwikkeld voor webstreaming. Hoe meer gecomprimeerd is een video, gemakkelijker het stroomsgewijs kan worden verzonden via Internet. Ondertussen, het AVI formaat is speciaal ontwikkeld voor video's opslaan op de vaste schijf van een computer.

Variabelen

Hoewel AVI-bestanden doorgaans groter dan WMV-bestanden zijn, kunnen meerdere variabelen bepalen of een gecomprimeerde video bestand uitzonderlijk groot of klein is. Resolutie speelt een hoofdrol in de video-formaat, omdat het bepaalt hoeveel kleuren en pixels een video wordt weergegeven. De hogere resolutie een video heeft, hoe groter het geëxporteerde bestand zal zijn. Dezelfde directe relatie geldt voor framegrootte en tarief. Een video met meer bekijken afmetingen zullen groter zijn, omdat het zal stream op een hogere datasnelheid. Een bestand waarin meer videoframes zou worden groter, want het vergt meer bandbreedte voor afbeeldingen. Gezien deze factoren, kan een WMV-bestand dat is gecodeerd met verschillende parameters gemakkelijk groter zijn dan een AVI-bestand. Bijvoorbeeld, is een WMV HD-video veel groter dan de standaard-definitie AVI tegenhanger.