Beschrijving van de Google SERP

Wanneer u een query typt in het zoekvak van Google, krijg je een hele pagina met resultaten. Dit is de SERP, of zoekmachine resultatenpagina. Vanaf hier klik je op de link die lijkt het meest relevant zijn voor wat je nodig hebt. Google SERP layout verandert vaak iets als de zoekmachine meer functies voegt. Echter, de basis-formaat is hetzelfde gebleven sinds de lancering van Google in 1998.

Natuurlijke resultaten

Google heeft het lang gehouden tot een minimalistische, op tekst gebaseerde ontwerp voor de SERP. Wanneer u uw query en klik op 'Google zoeken', krijg je een lijst van 10 tot en met 12 natuurlijke zoekresultaten. Deze natuurlijke en organische zoekresultaten worden weergegeven op een witte achtergrond. Ze zijn bekend als natuurlijke omdat bedrijven niet voor de aanbieding betalen. In plaats daarvan gebruikt Google zijn zoekalgoritme te bepalen van de volgorde van de resultaten. In theorie zitten de meest relevante resultaten aan de bovenkant. De naam van de site en de paginatitel staan als blauw hyperlinks. Deze links te klikken gaat u naar de site. Een korte beschrijving van elke site ligt onder elke titel.

Betaalde vermeldingen

Een manier dat de opbrengst van Google maakt is door het aanbieden van betaalde zoekresultaten aanbiedingen. Deze betaalde zoekresultaten worden niet bepaald door natuurlijke relevantie, maar door het bedrag een adverteerder betaalt. De betaalde advertenties worden weergegeven in een rechter kolom op de SERP, gescheiden van de biologische aanbiedingen door een dunne grijze scheidingslijn. Ook voor veel lucratieve termen zoals "credit cards", een tot vier advertenties worden weergegeven boven de natuurlijke aanbiedingen. Google onderscheidt deze uit de organische resultaten door ze op een vaag roze achtergrond met het woord "Advertenties" in de rechter bovenhoek.

Variaties

Afhankelijk van de zoekopdracht, kan Google aanvullende gegevens als resultaat in de SERP. Bijvoorbeeld, kan zoeken naar "restaurants in Chicago" terugkeer van een lijst van restaurants op Google Places, aangegeven met een kaart samen met om te laten zien waar ze zijn. Op dezelfde manier kan zoeken "New York" of een mijlpaal terugkomen meerdere afbeeldingen in kleine dozen op de top van de SERP, alsook een kleine afbeeldingslink een Google-kaart.

Opties

Google geeft u opties voor het verfijnen van uw eigen SERP. Bijvoorbeeld, bieden tekst links in de zijbalk links de kans om alleen resultaten tonen van een bepaald tijdsbestek, zoals de afgelopen 24 uur. Links in de zijbalk en langs de bovenkant van de pagina kun je overstappen naar alleen-beeld resultaten, evenals video, nieuws, shoppen of kaart resultaten alleen. Andere opties zijn verborgen in het drop-down menu "Meer." Om te voorkomen dat u een ongeschikt beelden of inhoud te zien, biedt Google resultaten gefilterd met "Safe search" standaard. Een knop aan de rechterzijde van de zoekbalk kunt u dit desgewenst uit te schakelen.