Beschrijven van een voorbeelddatabase

Beschrijven van een voorbeelddatabase


Een database is een zeer georganiseerde verzameling van gegevens op een computer en wordt beheerd door software. De software worden de gegevens opgeslagen in speciale bestanden en maakt gebruik van regels die de gegevens betrouwbaar te houden. Alle verzoeken om gegevens passeren de databasesoftware, die de aanvragen verricht, mits zij voldoen aan normen voor veiligheid en juistheid. Een voorbeelddatabase voor een discussieforum voor het Web zou een ledenlijst, discussiethema's en berichten geplaatst door leden bevatten.

Webforum

Het Web heeft duizenden gestandaardiseerde discussie forum sites aangegrepen om te bespreken en debat onderwerpen variërend van kat gezondheid aan science fiction. De forumsoftware kunt beheerder sets van belangrijke onderwerpen maken, het toelaten van nieuwe leden en gematigde discussies. Elk forumlid heeft een ID en wachtwoord waarmee hij inlogt toegang te krijgen tot de functies van de site. De beheerder kan een gastaccount instellen voor casual lezers. Volledige leden initiëren en deelnemen aan on line discussies, die bestaan uit tekst, Web-links, foto's en andere geüploade inhoud. Een database slaat de structuur en de inhoud, met inbegrip van een ledenlijst en de tekst van de discussies van het forum.

Database en tabellen

Een interne database, genaamd "Forum," bevat alle gegevens voor een webforum. Een database bestaat uit tabellen die grote groepen van gegevens definiëren. Deze database heeft drie tabellen: lidmaatschap, waarin lid gegevens, onderwerpen, waarin het onderwerp groepen, en berichten, waarin de discussies. De tabel lidmaatschap bevat één record voor elk lid, onderwerpen tabel is er één record voor elk onderwerp groep en de berichtentabel houdt één record voor elk bericht Gepost door een lid.

Kolommen

De kleinste complete eenheid van gegevens in een database wordt een veld of kolom genoemd. In deze voorbeelddatabase heeft de lidmaatschap tabel kolommen voor de naam van het lid, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord en de datum waarop zij zich aansloten bij. De onderwerpen tabel heeft een onderwerp code en omschrijving. De berichtentabel heeft een lid-ID-nummer, datum geboekt, code van het onderwerp en de tekst van het bericht. Samen, beschrijven deze kolommen volledig de gegevens die het forum moet functioneren.

Veiligheid

De database van het forum heeft verschillende niveaus van beveiligingsproblemen met betrekking tot de gebruiker niveau van lidmaatschap. De beheerder heeft volledige toegangsrechten voor de site. Ze geeft toe en ontkent leden, problemen worden opgelost en creëert nieuwe belangrijke onderwerpen. Erkende leden hebben toegang tot alle van de site discussies en hun eigen prive-berichten, maar niet de prive-berichten van anderen. Zij kunnen niet goedkeuren van leden of maken van nieuwe belangrijke onderwerpen, maar zij kunnen nieuwe berichten posten. Casual lezers kunnen bladeren van de site publieke berichten maar niet zien van privéberichten of nieuwe berichten posten. De beveiliging voorkomt misbruik en houdt de discussies ordelijke.