Beleid voor draadloze LAN beveiliging

Beleid voor draadloze LAN beveiliging


Een draadloze local area network (LAN) kan in de buurt van computers gegevens kunnen uitwisselen zonder string data kabels ertussen. Hoewel dit handiger is dan het gebruik van een bekabeld LAN, zijn er extra beveiliging kwesties om te overwegen.

Wireless LAN codering

Codering scrambles de gegevens zodat deze niet kan worden gelezen door mensen tussen de bron en de bestemming. Draadloze data reizen via de ether kan worden onderschept door iemand buiten het netwerk die een draadloze adapter, heeft dus het moet worden gecodeerd om te worden beveiligd.

Typen codering

Draadloze LAN's twee belangrijke typen codering gebruiken: WEP (Wired Equivalent Privacy) en WPA (Wi-Fi Protected Access). WEP-codering is niet zo sterk als WPA-encryptie; het kan worden "gekraakt" in één tot twee minuten door een bepaald persoon.

WPA gebruikt

WPA encryptie is veel harder en is geschikt voor een scala van beveiligingsniveaus. Echter, moet u wellicht apparaten of netwerkadapters die niet WPA ondersteunen.

MAC-adressen

Als u WEP-codering wilt gebruiken, kunt u de codering met MAC (Media Access Control)-adressen, die als handtekeningen bedrukt op de adapters waarmee verbinding met het netwerk aanvullen. Elk van uw computers in een netwerk, bijvoorbeeld, zal zijn eigen MAC adres. U kunt opdracht geven uw bewerkingsplan netwerkapparaat zodat alleen specifieke MAC-adressen.

Draadloze beveiliging onderweg

Wanneer u met een laptop reist, weet dan dat welke informatie je draadloos vanaf het verzenden kan worden onderschept wanneer de verbinding is niet versleuteld. Houd dit in gedachten wanneer u het gebruikt bij een koffieshop of luchthaven.