Basistekst HTML kleurcode

Basistekst HTML kleurcode


Het concept van de "kleur" wordt als het gaat om het websiteontwerp beheerd door een universele kleur management Conventie bekend als "hex-codes." Hex-codes zijn hexadecimale HTML-code waarmee de website-- en uw computermonitor--in het algemeen, welke kleur van een object of tekst blok moet worden. Er zijn duizenden hex-codes beschikbaar voor het beschrijven van duizenden verschillende kleuren, in de schaduw, de tint en de tint. Veel webontwerpers houden een grafiek van de hex-codes in de buurt van hun werkplek voor snelle verwijzing.

Het is allemaal in de getallen

Hex-codes zijn samengesteld uit een combinatie van zes cijfers of letters, voorafgegaan door de "#" of "hash," symbool. Een fundamentele witte is gecodeerd in HTML zoals #FFFFFF weliswaar een fundamentele zwart #000000 (zes nullen), bijvoorbeeld gecodeerd. Er zijn echter bijna eindeloos verschuivingen in tint, evenals aspecten zoals kleur warmte of koelte en in helderheid of saaiheid beschikbaar simpelweg door het veranderen van een paar cijfers. Codering van #F5F5F5 druppels een meer grijs uitziende witte in de afbeelding. Codering #004242 creƫert een warmer uitziende versie van zwart.

Code voor rood, groen en blauw

Een hexadecimale code is verdeeld in een "triplet" of drie paren van cijfers, zoals "FF-FF-FF." De eerste paar vertegenwoordigt het bedrag van de rode tint, het tweede paar staat de blauwe aspect en de laatste paar voor groen in de uiteindelijke kleurenmix. De letter "F" betekent, in feite, "lots," terwijl het cijfer "0" betekent, 'geen'. Getallen in de paren zoals "44" betekent "niet zo veel" of "Voeg toe 40 procent rode" aan deze kleur. De kleur wit is gecodeerd "FFFFFF", dat vertelt de computer toe te voegen een volle maat van rood, blauw en groen aan de kleurenmix. Sinds wit, in de lichte kleur is spectrum de combinatie van alle rood, blauw en groen, gelijke maatregelen van FF, FF en FF produceren de hex kleur "wit." Wijzig het recept "000000" en u elimineren alle de rode, alle de blauwe en de groene, "zwart" of het ontbreken van kleuren produceren. De hexadecimale code omzetten in F4F4F4 en je krijgt een kleur van het warmer of koeler dan zeggen dat f8f8f8 beschrijft.

Hex voor HTML en CSS

Hex code kleuren zijn de norm voor het ontwerpen in de HTML of CSS (Cascading Style Sheets) Web-talen. Dit is niet de enigen met een korte code die wordt gebruikt door webpagina ontwerpers, maar het is misschien de meest voorkomende manier om kleuren te maken op een website. Hex code kleuren zijn gebaseerd op 16 fundamentele primaire kleuren, FFFFFF (witte) via 800080 (paars). Manipuleren van de codenummers maakt alle kleuren tussen met inbegrip van honderden schakeringen van rood, geel, blauw, groen, oranje en paars plus tinten of tinten van black, white en gray.

Hex webveilige thats

Terwijl het menselijk oog duizenden verschillende kleuren detecteren kan, hebben computer-monitoren grenzen. Jaren geleden, kon computers alleen "zien" 256 verschillende kleuren via een 8-bits kleuren-processor. Moderne computers nu zien kleuren met 24-bits "eyes" die nauwer overeenkomen met menselijke capaciteit. Sommige kleuren zijn daardoor meer kans met succes worden weergegeven op een computerscherm dan anderen zijn. Deze hex kleuren worden geacht "Web veilig" en garanderen dat de meeste monitors de kleur nauwkeurig wordt weergegeven. Echter, zoals monitoren, en zelfs smartphones, stijging van de capaciteit van de kleur, ontwerpers werpen deze Webveilige limieten aan de zijlijn blijven staan. Vandaag kan het scherm van een mobiele telefoon tonen dat meer kleuren dan een computerbeeldscherm 1984 kon in haar dag.