Basiskenmerken van Macro's van MS Word

Microsoft Word macro's ontwikkelaars die programma's schrijven in de programmeertaal Visual Basic. Deze programma's kunnen uitvoeren van alle taken waarvoor u Word gebruikt, en sneller en met minder fouten dan een mens kan doen. Met macro's wilt werken, leren deze Basishandelingen: onthullen Word macro hulpprogramma's, een macro opnemen, afspelen van een macro en handmatig wijzigen van een macro.

De Macro's bloot

Blootstellen van de hulpprogramma's voor het maken en uitvoeren van macro's door het volgende te doen: de Office-knop, klik op de knop "Opties", klik op het aankruisvak "Toon ontwikkelaar" in. Deze acties weergeven de werkbalk "Ontwikkelaar", die de "Record" knop heeft voor het opnemen van macro's, en de "Macro's" knop voor het afspelen van bestaande macro's. Te klikken op de 'Developer' tabblad van 'Visual Basic' knop opent u de VBA-programmeeromgeving, waarin u kunt nieuwe macro's maken of bewerken van bestaande.

Een Macro opnemen

Opnemen van een macro begint met op van het 'Developer' tabblad "Record" knop te klikken. Een waarvan besturingselementen u de macro een naam en kies een document waarin kunt voor het opslaan van het dialoogvenster wordt weergegeven. Opties voor de opslagruimte voor macro's omvatten het huidige document en de sjabloon 'Normal.dot'. Door een macro op te slaan in deze sjabloon, hebben al uw documenten toegang tot de macro. Daarentegen, kunt u macro's die zijn opgeslagen in een bepaald document alleen in dat document. Zodra u op de "Record" knop hebt geklikt, klikt u op van Word menuopdrachten of werkbalkknoppen en type inhoud aan een bepaalde taak die u herhalen wilt door het herhalen van de macro uitvoeren. Bijvoorbeeld, als u wilt dat de macro uitspellen van Albert Einsteins citaat, "Verbeelding is belangrijker dan kennis," Typ die woordgroep in het document. Klik op de "Opname stoppen" knop om de opname te beƫindigen.

Afspelen van een Macro

Afspelen van een macro maakt Word alle acties die je nam om het opnemen van de macro uitvoeren. Bijvoorbeeld, als u hebt getypt "verbeelding is belangrijker dan kennis" bij het opnemen van de macro, Word dat tekst op de huidige invoegpositie treedt in uw document. U kunt een macro door te klikken op een pictogram waaraan u de macro hebt gekoppeld, toen u begon de macro opname terug spelen. U kunt ook afspelen een macro door te klikken op een toetsencombinatie die u hebt gekoppeld aan de macro bij het begin van de opname.

Wijzigen van een Macro door handmatig programmeren

De macrorecorder in Word voegt vaak extra, geen onnodige programmering uitspraken aan macro's die u opneemt. Ook sommige macro functies zoals "trim" en andere tekst-tekenreeks-functies zijn alleen beschikbaar via handmatig programmeren en niet macro opnemen. Om deze redenen, moet u wellicht aan het schrijven van macrocode in Word de Visual Basic-programmeeromgeving. U kunt in deze context zien en beheren van virtuele objecten die vormen van macro's. Bijvoorbeeld na het opnemen van een macro om het Voer wat tekst in een document, voert u de programmeeromgeving om te zien deze verklaring, die de macrorecorder gemaakt:

Selection.TypeText "Verbeelding is belangrijker dan kennis."

Binnen de programmeeromgeving, kunt u die verklaring om de nieuwe uitvoertekst van de macro, dat u het werk bespaart van het moeten een nieuwe macro opnemen.