ATI Radeon HD 3200 Specs

ATI Radeon HD 3200 Specs


De ATI Radeon HD3200 is een grafische kaart gevonden in notitieboekjes. Terwijl het niet de verwerkingskracht van een dedicated grafische kaart bezitten, het volstaat voor casual games en sommige oudere first person shooters zoals "Doom 3" en "Quake 4." Het biedt vlotte playback van high-definition inhoud; het was de eerste on-board videokaart geschikt voor het afspelen van Blu-ray films op een laptop.

Hybride CrossfireX

De ATI Radeon HD3200 is uitgerust met AMD's hybride CrossfireX functie, waardoor twee grafische kaarten samenwerken. Als u een dedicated grafische kaart uit de HD3400 serie aan uw laptop toevoegt, zal de twee kaarten in Crossfire modus werken. Elke kaart zal een ander frame, verhoging van de snelheid en de gladheid van de afbeeldingen maken.

UVD Video Engine

De HD3200 was de eerste on-board grafische kaart staat voor vloeiend afspelen van Blu-ray films. Het doet dit door middel van de universele Video Decoder motor. ATI gemaakt UVD te ontlasten van een computer CPU die HD-video wordt gemaakt. UVD is onderdeel van de ATI AVIVO suite van HD video-functies.

Geslacht & Directx10

Met Directx10 vermogen is de ATI Radeon-3200 compatibel met de games en toepassingen gemaakt voor Microsoft Windows Vista en 7. De kern van de chip is gebaseerd op de ATI Mobiliteit Radeon 2400 en blijft de Directx10 verenigbaarheid, zo niet de verwerkingskracht. U kunt dedicated geheugen toevoegen aan de chip te maken het verschil, maar dit zou niet een kosteneffectieve optie in vergelijking met de rechtstreekse aankoop van een dedicated grafische kaart.

Specs & Benchmarks

De ATI Radeon HD3200 heeft 40 pijpleidingen, met zowel de kern en de arcering snelheden geklokt op 500 MHz. Het heeft 512MB geheugen en is compatibel met Directx10 en Shader 4.0. Het bevat 181 miljoen transistoren. Zij ontvangt benchmark scores van 13 procent op 3D Mark 2001 SE, 3 procent op de 3DMark test-03 en 7 procent op 3D Mark 05.