ATI Radeon 9650 Specs

ATI Radeon 9650 Specs


De ATI Radeon 9650 is een AGP vorm factor Grafische versnellerkaart speciaal ontworpen voor Macintosh-computers. Het kwam als standaard uitrusting met de PowerMac G5 en geboden van 2D en 3D-prestaties, evenals verbeterde functies voor het afspelen van films. De kaart werd ook een aantrekkelijke upgrade-optie voor oudere Mac's met een beschikbare AGP-sleuf, zoals de 9650 was in staat om te rijden van Apples top van de lijn Cinema HD 30-inch monitor.

Moederbord

De 9650 is gebaseerd op de 8 X AGP of Accelerated Graphics Port architectuur en vereist een compatibel sleuf van uw computer. In tegenstelling tot sommige andere kaarten, de 9650 niet vereisen of blokkeren van om het even welk van uw beschikbare PCI-sleuven, die meer ruimte laat voor uitbreidingskaarten. Het beschikt ook over 2 DVI-uitgangen, waardoor dubbele monitor opstellingen.

De grafische Engine

Sporting een breed scala aan geavanceerde functies, wist de 9650 te brengen van high-end gaming- en geavanceerde ontwerp- en bewerkingsmogelijkheden voor de Mac. De 3D vertex- en pixel shader verwerkingsmotor was in staat om de pomp uit meer dan 1,6 miljard volledig gesmolten pixels per seconde. Het pochte ook ondersteuning voor Microsofts geavanceerde smartshader 2.0 API, waarmee zij voor de productie van gedetailleerde graphics op gladde framesnelheden.

Digitale Video-Interface

Terwijl de Radeon 9650 multi weergave configuraties met haar dual DVI-uitgangen, slechts één van deze uitgangen ondersteunt "dual link DVI" (dual link DVI voorziet in hogere resoluties dan de standaard DVI), die noodzakelijk om station Apples 30-inch Cinema HD display ondersteunt is.

Geheugen

Uitgerust met een grote 256MB DDR video-RAM-geheugenbuffer, kunnen de ATI Radeon 9650 leveren gedetailleerde texturen bij bijna elke resolutie met volledige 24-bits kleurweergave. Dit maakte de kaart ook geschikt voor high definition video- en fotobewerking.