ATI Radeon 3100 Specs

De ATI Radeon 3100 grafische kaart, ook bekend als de RS780MC, is een grafische controller die oorspronkelijk is geïntroduceerd in 2008 door ATI. Vergelijkbaar met de ATI Radeon 3200, de 3100 functies HDCP ondersteunen en functies met behulp van de PCI-E 2.0-architectuur. Dit is een grafische kaart die geschikt is voor PC gaming en high-end toepassingen zoals 3D-rendering of CAD-programma's.

Snelheid

De snelheid van de ATI Radeon 3100 grafische adapter verschilt tussen elk individueel model, hoewel het vaak wordt geschat tussen de 300 en 350 MHz. Deze snelheid-rating wordt gegeven aan zowel de core-processor en de arcering featured op de grafische kaart.

Pijpleidingen

Er zijn 40 uniforme pijpleidingen featured op de ATI Radeon 3100 grafische controller. Uniforme pijpleidingen op een grafische adapter zijn beter dan de traditionele pijpleidingen om vele redenen, waaronder een grotere nauwkeurigheid in de lichteffecten, verminderd hoekpunt graven, de mogelijkheid om gebruik gecached 3D-modellen en een toename van de weergavesnelheid omgang met levenloze objecten in een scène.

Geheugen

De ATI Radeon 3100 is uitgerust om maximaal 512 MB van videogeheugen. De grafische adapter maakt gebruik van gedeeld geheugen architectuur, wat betekent dat uw laptop de Random Access Memory kan worden gebruikt als een middel van het stimuleren van de prestaties van uw computer grafiekverwerking mogelijkheden.

Softwarecompatibiliteit

DirectX compatibiliteit is een must voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het spelen van videospellen voor hedendaagse grafisch intensieve op hun computer. De ATI Radeon 3100 grafische controller is volledig compatibel met Microsoft DirectX 10. DirectX is de belangrijkste architectuur die wordt gebruikt voor het maken en beheren van 3D-afbeeldingen in spellen en high-end programma's gebruikt op computers vandaag. Arcering 4.0-technologie, die is opgenomen in het pakket DirectX 10, wordt het ook gebruikt door de ATI Radeon 3100 ter verbetering van de weergave van 3D-graphics op uw systeem.

Hardwarecompatibiliteit

De ATI Radeon 3100 werd geproduceerd en bedoeld voor gebruik als een onboard grafische adapter in laptops. Het is vaak gezien samen met laptops die zijn uitgerust met AMD's 780V chipset technologie.