Anti-virussoftware Pros & Cons

Anti-virus software bevat een aantal programma's ontworpen voor het scannen van de harde schijf van uw computer voor inbraken, virussen en andere vormen van malware. Het helpt ook om te voorkomen dat deze programma's op uw computer wordt gedownload. De software kan vervolgens verrichten functies te verwijderen of de besmettelijke bestanden in quarantaine te plaatsen. Computervirussen kunnen een gevaarlijke bedreiging voor computers, maar niet alle anti-virus software is bedrijfszekere en zonder nadelen. Hoewel de voordelen van anti-virus software opwegen tegen de gevolgen van malware, blokkeren soms anti-virusprogramma's toegang tot legitieme programma's. Als u niet kan downloaden van een bestand of het naar behoren uitvoeren, kan het worden veroorzaakt door antivirussoftware die op de achtergrond uitgevoerd.

Malware-preventie

Sommige vormen van anti-virus software kunnen niet scannen naar de computer en infectie bestanden wissen, maar te voorkomen dat ze worden gedownload naar uw computer. SpywareBlaster, bijvoorbeeld, voorkomt de installatie van spyware en malware op de computer. Het kan verhinderen Active-X-gebaseerd spyware, blokken cookies voor het bijhouden, en beperkt de toegang tot potentieel gevaarlijke websites.

Malware verwijderen

De meeste anti-virus programma's, zoals McAfee of AVG, scans uitvoeren op uw computer en alle zijn toegankelijk harde schijven detecteert mogelijke malware bestanden, en vervolgens probeert om hen te schrappen. Deze programma's wellicht andere tools zoals virus preventie, anti-anti-spywarebescherming en e-mail scannen. Anti-virusprogramma's ook kunnen worden geautomatiseerd om uit te voeren op bepaalde tijdstippen, op specifieke dagen, en kunnen worden ingesteld op automatisch zoeken en installeren van updates en definities.

Uitvoeren van een Scan

Een van de nadelen van anti-virus software is haar zware afhankelijkheid van computerbronnen. De meeste computers, bij het uitvoeren van een virusscan, kunnen weinig tot niets anders doen. Terwijl een van deze scans wordt uitgevoerd, kan toegang tot mappen, het Internet of toepassingen vertragen tot een crawl. Soms, kan de computer vergrendelen of bevriezen. Echter, sommige anti-virus programma's komen met de optie voor het onderbreken van de scan. Wanneer u een virusscan uitvoert, zorg ervoor dat u hoeft niet te gebruiken van de computer voor de duur van de scan.

Downloaden

Anti-virusprogramma's beginnen hun bescherming door het scannen van downloads. Anti-virusprogramma's niet kunnen echter altijd onderscheid tussen iets dat je weet is rechtmatig veilig, en iets die u niet zeker bent over. Dit betekent dat terwijl het je tegen gevaarlijke bestanden beschermt, het u uit veilige bestanden en programma's vergrendelen kan. In deze gevallen meestal anti-virussoftware uitschakelen helpt.

Toepassingen

Sommige toepassingen kunnen niet uitgevoerd als gevolg van conflicten met anti-virus software. Bijvoorbeeld, GameGuard, gemaakt door nProtect, is een populaire anti-hacking en - instrument dat wordt gebruikt door sommige online gaming bedrijven vreemdgaan. Echter als het probeert uit te voeren en fouten optreden, kan het zijn omdat anti-virus software is het zien van de toepassing als een vals-positieve virus en, dus, wordt voorkomen het uitgevoerd dat.

Anti-Virus Software

Anti-virus software is niet fool-proof en geen bescherming tegen elke aanval van het virus, elke keer. Meerdere anti-virus software kan verlenen u wedder vrijwaring zal, maar zolang computervirussen veranderen en zo snel evolueren zoals ze nu doen, er niet een programma dat een wondermiddel.