Alternatieven voor Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint heeft diverse voordelen als een presentatie tool. Het heeft een breed draagvlak en compatibiliteit. Vele bedrijven, scholen en organisaties zijn gewend geraakt PowerPoint presentaties te organiseren, en veel te weten van PowerPoint van standaardsjablonen en overgangen als onderdeel van een typische presentatie zijn gegroeid. Alternatieven voor Microsoft PowerPoint kunnen echter presentatoren te vinden van een oplossing waarmee ze kunnen effectief presenteren hun materiaal met moetend gebruiken PowerPoint helpen.

Google Docs

Google Docs biedt de mogelijkheid om presentaties te maken als onderdeel van Google's online productivity suite. De presentatie-bestandsindeling kan gebruikers kunnen samenwerken aan het dezelfde presentatiebestand, geschikt voor teams en interlokale werk maken van deze optie. Google Docs toont welke gebruiker momenteel is bewerken of bekijken van een afzonderlijke dia in de presentatie. Dit gereedschap maakt u eenvoudiger presentaties dan Microsoft PowerPoint, zoals het biedt geen opties voor sjablonen, thema's of dia-overgangen. Google Docs grootste kracht ligt in de mogelijkheid om te bewerken van de presentatie overal en samenwerken met anderen.

Impress

Impress, gemaakt door Open Office, biedt een ander alternatief voor Microsoft PowerPoint. Deze software is een volledig-gekenmerkte presentatiehulpmiddel, en heeft veel van dezelfde functies als PowerPoint met het voordeel van hoeft alleen een gratis te downloaden. Impress heeft de mogelijkheid om te gebruiken of PowerPoint-bestanden, evenals de optie voor het opslaan van de presentatie in een Flash-bestand opslaan. Het heeft ook handige functies zoals ondersteuning voor meerdere monitoren, opties voor dia organisatie en weergave, tekening van hulpmiddelen en speciale effecten. Imponeren werkt op Windows, Mac en Linux.

280 dia 's

280 dia's biedt een andere volledig online optie voor het maken van een presentatie. Dit gratis web-app lijkt op de Keynote presentatiesoftware gemaakt door Apple, en kan gebruikers een presentatie online maakt en deze vervolgens in PowerPoint, Open Office, of PDF-bestandsformaten downloaden. Gebruikers hebben ook de optie om online te presenteren. 280 dia's heeft de mogelijkheid om te slaan of importeren van een bestaande presentatie. Het heeft ook een ruimte waar gebruikers kunnen invoeren presentatoraantekeningen bekijken tijdens de presentatie.

Prezi

Prezi is een online tool waarmee gebruikers om een presentatie met behulp van een zoomable doek in plaats van het scrollen door dia's te maken. Gebruikers kunnen hun informatie toevoegen aan het grote canvas, voeg vervolgens effecten en overgangen om te zoomen en pannen door middel van het doek. Prezi biedt gratis inleidende lidmaatschappen; echter presentaties zal openbaar worden ter plaatse van Prezi. Prezi biedt volledige functie jaarlijkse lidmaatschappen en kortingen voor opvoeders.