Alternatieven voor COMSOL Multiphysics

COMSOL Multiphysics is een programma waarmee model, analyseren en simuleren van fysica gebaseerde systemen. Engineering-programma's gebruiken vaak deze COMSOL software over de gehele wereld, waarmee gebruikers werken met theoretische modellen en situaties. Opleiding in het systeem van COMSOL is meestal vereist voorafgaand aan het werken met de software, zoals de juiste kennis over het ontwikkelen van deze high definition multiphysics situaties is nodig voor het maken van aannemelijke modellen. Binnen het programma van COMSOL Multiphysics, gebruikers kunnen bijhouden van al hun ontwerpen zoals alle hun functies staan gunstig op de "Model-Builder" sectie. Echter, zoals met bijna elke software op de markt van vandaag, er zijn alternatieven voor het COMSOL Multiphysics programma.

MATLAB

Geproduceerd door MathWorks, is MATLAB een alles-in-één computeromgeving. Nuttig voor alle dingen wiskunde gerelateerde, uit het uitzetten van functies voor het maken van gebruikersinterfaces te manipuleren van matrices, MATLAB is een krachtig programma dat de voorkeur van vele professoren. Door het extra pakket Simulink, kan MATLAB worden uitgebreid om programmafuncties vergelijkbaar zijn met die van COMSOL Multiphysics. MATLAB Simulink kunnen gebruikers werken met model-gebaseerde ontwerpen en ingebedde systemen.

SimulationX

Gemaakt speciaal voor het toestaan van de gebruikers te creëren en werken met complexe systemen op één platform, is SimulationX van ITI GmbH bijdrage aan de wereld van computer-gebaseerde modellen. Dit programma biedt vooral van haar 500 al in-programma kant-en-klare modelelementen, beweren dat deze elementen gebruikers toestaan om te werken met modellen in de kleinste hoeveelheid tijd mogelijk. SimulationX is beschikbaar kostenloos; Deze gratis versie heeft alleen echter beperkte mogelijkheden.

Kobalt

Ashler-Vellum antwoord engineering/model gebaseerde programma's, kobalt biedt veel van dezelfde functies als zijn concurrent softwaresystemen. Kobalt heeft een speciale drie-dimensionale modellering systeem waarmee gebruikers snel en eenvoudig maken verschillende modellen. Dit programma kan nuttig zijn vooral voor alle werknemers in het product ontwerp-industrie, want het biedt solide en oppervlakte modellering en precisie tekening, onder andere functies.

Spyder

Oorspronkelijk bekend als "Pydee", Spyder is de belangrijkste Open Source programma gebruikt als alternatief voor COMSOL Multiphysics en geeft gebruikers de mogelijkheid om te werken met dit model ontwikkelingsprogramma in situaties handig zijn voor engineering projecten. Met het belangrijkste voordeel van deze relatief lichtgewicht programma als de "vrije status" (als alle Open Source-programma's), Spyder is compatibel met de meeste Windows-, Linux- en Mac-systemen en is gebonden aan een favoriete modeling programma voor prijsbewuste universiteiten of individuen.