Airport Extreme compatibel is met een 802.11G draadloze PCI Network Card voor een G4 Power Mac?

De Airport Extreme base station maakt gebruik van uw breedband verbinding om een draadloos netwerk thuis of op kantoor. Het netwerk gemaakt door het basisstation pakt een 802.11G draadloze netwerkkaart van PCI vervolgens de G4 Power Mac verbinden met het netwerk. Als u een ingebouwde draadloze antenne niet in uw G4 Power Mac hebt, zul je een PCI-netwerkkaart installeren voordat u kunt deelnemen aan een draadloos netwerk.

Airport Extreme compatibiliteit

De Airport Extreme base station uitzendingen draadloze signalen in 802. 11 g, 802.11a, 802.11b- en 802.11a gelijktijdig. Elk draadloos apparaat dat onder een van deze protocollen werkt is compatibel met de Airport Extreme, met inbegrip van uw G4 Power Mac met een draadloze kaart. De signalen worden vervoerd in zowel de 2,4 GHz en 5 GHz frequentiebanden die worden gebruikt door apparaten een draadloze verbinding tot stand brengen.

PCI Network Card compatibiliteit

De 802.11g PCI-netwerkkaart verbindt met de 802. 11 g-deel van het signaal van het Airport Extreme-basisstation met een compatibel 2,4 GHz-frequentieband. In tegenstelling tot andere netwerkadapters, moet deze kaart worden geïnstalleerd op een interne PCI-onderdeel op uw G4 Power Mac om te functioneren met uw computer en andere netwerkapparaten. Terwijl de installatie meer permanente dan andere adapters is, neemt het niet op een van de USB-poorten op uw Mac G4 Power.

Frequentie Band overwegingen

Het blok van de frequentiebanden die gebruikt worden door draadloze apparaten bepaalt de soorten apparaten die verbinding met het draadloze signaal maken. De Airport Extreme gebruikmaakt van zowel de 2,4 GHz en 5 GHz banden op hetzelfde moment voor uitgebreide connectiviteit. Al de verschillende frequenties een soortgelijk doel dienen, heeft de 2,4-GHz band een groter bereik van ongeveer 10 voet. Terwijl sommige apparaten compatibel met slechts één type protocol en frequentie zijn, zijn nieuwere apparaten compatibel met een aantal protocollen bij de beste mogelijke verbinding tot stand brengen.

Draadloze protocollen

Draadloze routers, zoals de Airport Extreme, gebruiken verschillende protocollen voor het verzenden van de signalen die deel van een netwerk uitmaken. Elk protocol (a, b, g en n) verschilt in de snelheid van gegevensoverdracht voor dat bepaalde protocol en de frequentieband. Bijvoorbeeld, 802.11a heeft een maximale gegevenssnelheid van 54 Mbps, maar de frequentie 5 GHz heeft een waaier van slechts 115 voet. De 802. 11 g, aan de andere kant, heeft dezelfde gegevenssnelheid, maar de 2,4 GHz-signaal kan bereiken tot 125 voet.