Adobe kan detecteren gelijktijdig gebruik?

Wanneer u een licentie aanschaffen voor een van de toepassingen van de Adobe Systems', u hebt recht om de software van uw één gebruiker op maximaal twee afzonderlijke computers te installeren. Dat betekent niet, echter, dat je mag beide installaties tegelijk uitvoeren. Als u een volumelicentie koopt zodat veel van uw medewerkers of studenten de software te gebruiken op hetzelfde moment, bepaalt uw licentie hoeveel gebruikers de toepassing gelijktijdig kunnen activeren. Hoe Adobe bepaalt en regelt uw naleving van haar licentiebeleidsregels, is afhankelijk van uw computeromgeving en wat je probeert te bereiken.

Productactivering

Zodra u hebt geïnstalleerd een Adobe-product voor één gebruiker--een éénpersoons licentie voor een enkele applicatie of suite--activeert uw product automatisch door contact met Adobe Systems via uw on line verbinding. Als uw computersysteem internettoegang ontbreekt, moet u deze procedure verplicht kopieerbeveiliging handmatig uitvoeren door te bellen naar Adobe Systems binnen 30 dagen na de installatie van uw software of uw toepassing niet langer zal lanceren. Als u probeert te installeren van een product van één gebruiker op meer dan twee systemen, krijgt u foutbericht weergegeven met de waarschuwing dat u een van uw installaties deactiveren en probeer het opnieuw.

Netwerk kopieerbeveiliging

Als de twee computers waarop u uw product één gebruiker Adobe Systems installeert een netwerkverbinding, hard-wired of virtueel, delen en u per ongeluk probeert te lanceren beide installaties op hetzelfde moment, Adobe detecteert het gelijktijdige gebruik en je krijgt een foutmelding op het tweede systeem waarvan kopie die u probeert te starten. In dat geval bepalen op welke computer je echt nodig om het gebruik van de software en de lancering slechts die heen en weer schakelen tussen installaties door een stoppen en de lancering van de andere, of kopieert.

Multi-user licentie schending

Uw aankoop van een volumelicentie Adobe Systems voor meerdere zetels van een toepassing of suite geeft uw organisatie op een specifiek aantal gelijktijdige activeringen. Uw aankoop overeenkomst bepaalt dat nummer, die wordt weerspiegeld in de kost van uw licentie. Als meer van uw medewerkers of studenten probeert te lanceren uw Adobe-product met volume-licentie op hetzelfde moment dan uw licentie toestaat, ziet elke gebruiker wiens acties u over de licentielimiet zetten een foutbericht waarschuwen hem dat zijn kopie kan niet starten. Als u deze situatie vaak tegenkomt, neem dan contact op met Adobe Systems voor de aankoop van een uitgebreide licentie.

De eer-systeem

Terwijl product licenties en kopieerbeveiliging regelingen ronduit licentie misbruik voorkomen kunnen, kan niet zelfs de meest geavanceerde van deze licentie-tenuitvoerleggingsprocedures voorkomen dat elke mogelijke overtreding. Uw End User License Agreement of EULA--die lang document u waarschijnlijk niet lezen wanneer de kennisgeving ingediend tijdens de installatie software--omschrijft wat van u wordt verwacht als een licentiehouder van Adobe Systems. Enkele van de termen is afhankelijk van uw vermogen om zich te houden aan de regels, terwijl anderen elektronische handhaving omvatten. De bottom line is eenvoudig: respect van uw tools.