ActiveX uitgelegd

ActiveX uitgelegd


ActiveX is een Microsoft-gegenereerd applicatie waarmee interactieve inhoud op websites. Voorafgaand aan de integratie van ActiveX-besturingselementen konden gebruikers bepaalde actieve componenten weergeven op webpagina's. Dergelijke onderdelen zijn onder meer geanimeerde tekst, afbeeldingen en ingesloten niet-HTML-documenten, zoals Excel-werkbladen en PowerPoint-presentaties.

Wat ActiveX doet

ActiveX in wezen fungeert als een brug tussen verschillende programma's, maken van de compatibiliteit wanneer er eenmaal geen was. Als een webpagina bezocht via Microsofts Internet Explorer een ingesloten Windows Media (.wmv) video bevat, in plaats van het bestand te openen video afzonderlijk, kunt het ActiveX-besturingselement bijvoorbeeld de video te spelen via het Internet Explorer-venster. ActiveX is ook ontworpen om compatibel met bestaande gereedschappen van de web-ontwikkelaar, waardoor het relatief eenvoudig voor ontwikkelaars om te gebruiken.

ActiveX en Java

ActiveX-componenten vullen Java doordat meer compatibiliteit tussen programmering. Webontwikkelaars kunnen ActiveX gebruiken om het integreren van verschillende programma's met Java-applets, het creƫren van een meer dynamische webervaring. De ActiveX-besturingselementen kunnen worden beschouwd als een vertaler voor de verschillende talen van programma's. Bindt alles samen door het aanbieden van gemeenschappelijke grond tussen toepassingen. ActiveX werkt eenvoudig als toebehoren aan een developer's tools.

Ondersteuning

De ActiveX-besturingselementen worden ondersteund door Windows, Mac en UNIX-besturingssystemen. Verschillende softwarebedrijven, waaronder Oracle en Borland, produceren continu nieuwe ActiveX-besturingselementen ook, dus de uitbreiding van het toepassingsgebied van dit instrument. Ook een heleboel web development bedrijven hebben gewerkt ActiveX-ondersteuning in hun producten zodat gebruikers kunnen krijgen van de zelfde ervaring met integratie en gebruik maken van de voordelen van ActiveX-besturingselementen. In termen van webbrowsers, wordt ActiveX voornamelijk ondersteund door Internet Explorer. Echter, plug-ins zijn beschikbaar via Microsoft ter ondersteuning van Netscape Navigator als goed.

Is het nodig?

ActiveX is niet een noodzakelijke functie, maar het verbetert sterk de web het doorbladeren ervaring. Gebruikers die ActiveX-besturingselementen niet inschakelt, kunnen hun toegankelijkheid op tal van websites worden beperkt. Wanneer een ActiveX-besturingselement is gedownload van een website, werkt het bijna alsof het onderdeel van het besturingssysteem van de computer. Bijvoorbeeld, op haar eigen, Internet Explorer niet in staat is om PDF-documenten te lezen. Alleen met de hulp van ActiveX-componenten is Internet Explorer een PDF-bestand in een eigen venster openen. Gebruikers uitschakelen ActiveX kunnen problemen bestanden openen en bekijken van ingesloten video's op websites.

Wat zijn de nadelen?

Een opgemerkt probleem met ActiveX-beveiliging. Bij gelegenheid, zijn adware en spyware geplaatst op bepaalde websites als ActiveX-besturingselementen. Zodra gedownload, wordt de malware onbewust overgebracht op het computersysteem van de gebruiker. Ondanks verschillende pogingen door Microsoft te scherpen veiligheid, blijft veiligheid. Gebruikers worden aangemoedigd om hun beveiligingsinstellingen in Internet Explorer zodanig instellen dat ActiveX-besturingselementen worden niet automatisch gedownload. In plaats daarvan, websites met ActiveX-inhoud moet de gebruiker voor het downloaden van het desbetreffende besturingselement.