90 graden hoeklijnen maken in Visio

90 graden hoeklijnen maken in Visio


Microsoft Visio is een commerciƫle diagrammen programma dat deel uitmaakt van bepaalde edities van de Microsoft Office-Suite. Het maakt gebruik van vectorafbeeldingen om diagrammen vertegenwoordigen werkstromen en project architectuur in zakelijke omgevingen te maken. Bij het maken van deze diagrammen geeft Visio u de optie van het gebruik van een breed scala van basisvormen ter vertegenwoordiging van de verbindingen tussen de elementen van het diagram, met inbegrip van rechte lijnen. Met behulp van een sneltoets, kunt u deze rechte lijnen naar 90 graden hoeken kunt beperken.

Instructies

1

Maak een nieuwe Visio-diagram of open een bestaande publicatie.

2

Selecteer het gereedschap lijn vanaf de werkbalk Standaard op de bovenkant van het scherm.

3

Houd de Shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op uw canvas, slepen met de muis om te maken van een rechte lijn die is beperkt tot stappen van de hoek van 45 graden ten opzichte van de randen van het document.

4

Houdt u de Shift-toets ingedrukt en klik op en een van de eindpunten van uw bestaande lijn. Sleep de muis in een loodrechte richting naar uw lijn te maken van een nieuwe regel die is uitgelijnd op een hoek van 90 graden uit de richting van de eerste lijn.