5 grote mythen van sociale Media

5 grote mythen van sociale Media


"Social media" is geworden een gemeenschappelijke modewoord. Het beslaat een enorm scala aan platformen en concepten, met inbegrip van sociale netwerken, blogs, wiki's, podcasts, messageboards, video en foto delen, aggregators en rating sites. Veel vet voorspellingen en onheilspellende waarschuwingen zijn uitgesproken met betrekking tot sociale media, maar hoeveel van deze zijn realistisch en hoeveel zijn gewoon mythes?

Mythe #1: "Social Media Experts zijn onmisbaar voor bedrijven."

Volgens Forbes, sociale media consultants spreken op het belang van sociale media voor marketing. Hoewel sociale media een belangrijke rol spelen kan in het promoten en verkopen van uw product, is de opname van sociale media niet universeel. Niet elk product moet een sociaal mediaplatform goed verkopen. Het is mogelijk om een doeltreffende sociale media-aanwezigheid in-house, zonder de noodzaak om het betalen van een flinke vergoeding voor externe deskundigheid.

Mythe #2: "sociale netwerken Maak revoluties!"

Begin 2011 zag volksopstanden vegen over het Midden-Oosten. Een belangrijk kenmerk van de gebeurtenissen van de zogenaamde Arabische lente was het gebruik van sociale netwerken media, zoals Twitter en Facebook, voor het coördineren van activisme en delen van informatie met de rest van de wereld. Dit leidde tot enkele te wijzen op sociale media als een drijvende motor voor sociale verandering van de echte wereld. Volgens de financiële Post is het echte beeld complexer. Hoewel sociale media de opstanden vergemakkelijkt, waren ze niet plotselinge en spontaan maar betrokken langetermijnplanning, weinig van het uitgevoerd via sociale netwerken.

Mythe #3: "jongeren wil sociale Media op de werkvloer."

"Engineering en technologie Magazine" stelt vast dat de jongere gebruikers worden algemeen beschouwd als zijnde verslaafd aan sociale media en waarschijnlijk wil gebruiken op de werkplek. Een enquête uitgevoerd door strategische consultancy Decode ondermijnt deze mythe, met de meerderheid van de 15 - tot 34-jarigen beweert dat het gebruik van sociale media op de werkvloer mag niet worden toegestaan. Decoderen gevonden dat die het ondervraagd meestal wilden handhaven van een scheiding tussen hun werk en sociale ruimtes.

Mythe #4: "Social Media kosten Real-Life vriendschappen."

Een 2011-studie van het Pew Internet en American Life Project ten opzichte van het aantal online verbindingen die mensen met hun real-life sociale contacten hebben. De studie verbrijzeld de conventionele stereotype van de vrienden "netto nerd," aan te tonen dat mensen sociale netwerksites gebruiken om aanvullen en verbeteren van hun sociale leven van real-world. Gemiddeld, een Facebook-gebruiker in de VS heeft voldaan aan 89 procent van haar Facebook "vrienden" een aantal keren, met slechts zeven procent van Facebook vrienden worden van mensen die ze helemaal nooit ontmoet.

Mythe #5: "sociale Media net schaadt onderwijs."

Het is waar dat de uitgaven te veel tijd inhalen met vrienden op Facebook of het bekijken van video's op YouTube van een jongere onderwijs kan beïnvloeden. Maar sociale media kan ook voordelen hebben. Studenten kunnen bespreken van klassen, problemen samen oplossen en samenwerken aan projecten via social networking platformen. Blogs en podcasts over educatieve onderwerpen kunnen een bron van nuttige informatie. Omdat sociale media zelf hier lijkt te blijven, kunnen hands-on ervaring opdoen jongeren ook in de toekomst.