Zes Sigma & softwarekwaliteit

Zes Sigma & softwarekwaliteit


Zes sigma verwijst naar het op tijd of op doel 99.966 procent van de tijd of beter. Software voldoet aan zes sigma kwaliteitsnormen als er minder dan 34 fouten per één miljoen transacties of operaties. Zes sigma-methodologie kan worden gebruikt om te meten en verbeteren van de softwarekwaliteit.

Six Sigma als een definitie van de kwaliteit van Software

Sigma kwaliteitsnormen meet fouten per gebruiker transacties of coderegels. Zes sigma kwaliteitsnormen kunnen ook van toepassing op geautomatiseerde software acties, het meten van kwaliteit gebaseerd op betrouwbaarheid en systeem up-time.

Six Sigma als Software verbetering methode

Zes sigma procesverbetering maakt gebruik van de "definiëren-maatregel-analyseren-verbeteren-control"-lus. Dit proces wordt gedefinieerd en maatregelen kwaliteitsdoelstellingen in softwareontwikkeling of gebruik, analyseren en vervolgens de softwaretoepassing en processen verbeteren. Softwareveranderingen kunnen vervolgens worden gemaakt om te bepalen of de hogere kwaliteit standaard te handhaven.

Six Sigma als Software Defect Reduction Tools

Zes sigma's kunnen worden gebruikt om gebreken en fouten in de software te verminderen. Fout-proofing in software bevat ontwerpen van software te weigeren van ongeldige tekens input voor tekstvelden, voorkomen van fouten die zijn veroorzaakt door input waarden gebruiker die het niet verwerken. Een andere oplossing is om te bouwen in fail-safes zoals monitoring scripts die transacties opnieuw moet worden uitgevoerd als ze falen, verhoging van de kans dat ze op een latere poging slagen zal, het voorkomen van totale mislukking.