Zal Google volgen meerdere omleidingen?

Na verloop van tijd wellicht uw website vele pagina's die u niet langer gebruikt en wilt verwijderen. U kunt deze pagina's omleiden naar een pagina die nog steeds in gebruik. Als u later verwijderen van de pagina waarnaar je doorgestuurd naar een andere pagina wilt, moet u om er zeker van te zijn dat Google de keten omleiding zal volgen.

Waarom doorsturen?

Uw verwijderde webpagina omleiden is goed voor uw gebruikers en voor search engine optimization. Wanneer u omleiden, gaat uw gebruikers automatisch naar de nieuwe pagina, waardoor ze ontvangen een fout "404 File not found". Omleidingen vertellen ook Google dat een Page Rank van links naar de oude pagina moet gaan naar de nieuwe pagina, dus het is een belangrijke manier om uw zoekmachine positie. De vraag wordt dan hoe veel omleidingen kunt u hebt in een keten voordat Google niet langer de keten volgen zal. Het antwoord hangt af van wat voor soort omleiding die u gebruikt.

Server Side omleidingen

Als u omleidingen ingesteld op uw server met een .htaccess-pagina, kunt u meerdere ketens instellen. Internet handelsconsulent Bruce Clay getest een redirect-keten en ontdekt dat Google ongeveer vijf omleidingen voor stoppen zal volgen. De resultaten waren hetzelfde voor 301 permanente omleidingen en 302 tijdelijke omleidingen.

JavaScript-omleidingen

Als u niet het vermogen om te sturen op een server hebben, overwegen kunt u met behulp van Javascript-omleidingen. Google volgt niet deze omleidingen helemaal zoals ze een gemeenschappelijke cloaking techniek, waardoor de weergave van een andere pagina voor gebruikers zijn dan jij aan onderzoeksmotoren. Aangezien Google niet een enkele Javascript-omleiding volgen zal, zal het natuurlijk niet volgen meerdere omleidingen in een keten.

Vaststelling van lange Redirect kettingen

Hebt u een redirect-keten die langer is dan vijf pagina's, moet u de minste nodig leden van de keten te verwijderen. Proberen om te bepalen hoeveel externe sites link naar elke pagina in de keten en verwijder de omleidingen voor de pagina's met de minste aantal links of de minst waardevolle links. Meestal, hoe ouder de pagina, de minder links het zal hebben, zoals sites die gebruikt voor een link naar zal zijn verdwenen van het Internet of veranderd van de pagina's waarnaar ze verwijzen. Hebt u nog steeds inkomende links op pagina's die u wilt verwijderen uit uw ketting redirect, neem contact op met de webmasters van de gekoppelde sites en vraag hen om de koppelingen op hun sites te werken.