Windows XP instelling i/o-adres bereik FixInvoer/uitvoerfouten (I/O) adres kunnen worden veroorzaakt door conflicterende resourcetoewijzingen, input/output basissystemen (BIOS) instellingen, verouderde stuurprogramma's of incompatibele hardware. Er zijn een paar fixes beschikbaar voor Microsoft Windows XP, een of meer van die zal het probleem in de meeste gevallen.

Updates voor stuurprogramma 's

Als een nieuw geïnstalleerde apparaat de fouten veroorzaakt, controleert u de website van de fabrikant voor bijgewerkte stuurprogramma's. Installeer alle updates en herstart de computer.

Wijzigen van de PCI-sleuven

Als de I/O-fouten zijn opgetreden na het installeren van een nieuwe peripheral component interconnect (PCI)-kaart (geluidskaart, modem, enz.), kunnen de I/O-fouten worden veroorzaakt door een bronconflict voor de toewijzing. Moederborden toewijzen een vooraf vastgestelde adres voor elk PCI-sleuf. De kaart naar een andere sleuf plaatst, krijgt de kaart een verschillende uitvoeradres.

Apparaatbeheer configuratie

Apparaten die niet plug-and-play niet automatisch geconfigureerd. Sommige resourcetoewijzingen voor deze apparaten kunnen kunnen handmatig worden geconfigureerd met de Device Manager. Open Apparaatbeheer en dubbelklik op het apparaat te configureren. Als het tabblad bronnen weergegeven wordt, zijn er middelen die kunnen handmatig worden geconfigureerd. Verwijzen naar het apparaat User's Guide voor specifieke instructies.

BIOS-instellingen wijzigen

De geavanceerde configuratie power interface (ACPI) is bekend dat de I/O adres fouten veroorzaken in sommige systemen. Het uitschakelen van energiebeheer in de BIOS en XP om de power managementfuncties aanwezig waardoor zal meestal oplossen van deze fouten.