Welke soorten Audio-bestanden kan importeren in Windows Mediaplayer?Windows Media Player ondersteunt zijn eigen merkgebonden WMV-formaat, alsmede een aantal andere populaire audio types gevonden op het Web. Iedere Windows-gebruiker heeft ten minste één audio player: Windows Media Player. Als u geen andere audio-spelers hebt en u op een audiobestand klikt, zal Windows Media Player afspelen dat bestand als het is een van de ondersteunde bestandstypen voor Windows Media Player.

Windows Media

Windows Media Audio (WMA) bestanden zijn de standaard audio-bestanden door de speler ondersteund. Deze bestanden zijn compact, goede audio kwaliteit en zijn geschikt voor het delen via e-mail. Als een website een ingesloten koppeling naar een WMA-bestand bevat, een gebruiker van Windows Media Player het bestand afgespeeld. Andere mediaspelers, zoals QuickTime en Real Media, kunnen met behulp van plug-in software WMAs spelen. WMA-bestanden worden gemaakt door de compressie van geluid met behulp van Microsoft Windows Media Audio codec.

Audio Interchange File Format

Audio Interchange File Format (AIFF) Apple Computer gebruikt in iTunes, iPhone en andere Apple producten. Deze gecomprimeerde indeling produceert kwalitatief hoogwaardige audio van bemonsterde en instrumentale geluiden. Windows Media Player geïmporteerd AIFF bestanden automatisch wanneer een gebruiker ze in het bestandsmenu opent.

MIDI

Musical Instrument Digital Interface (MIDI)-bestanden bevatten geen audiogegevens. Ze slaan de digitale informatie die Windows Media Player decodeert en omgezet in audio. MIDI-bestanden zijn kleiner dan andere indelingen omdat ze alleen MIDI-berichten bevatten. MIDI-bestanden zal ook spelen in een Windows Media Player browser plug-in als een website-gebruiker op een MIDI-bestand en heeft zijn standaardmediaspeler instellen op Windows Media Player.

WAV

Golfvorm Audio (WAV) bestanden wordt gemaakt door Microsoft en IBM. Deze audio-bestanden ongecomprimeerd en hebben de beste geluidskwaliteit van alle audio-formaten. WAV-bestanden zijn ook het grootst. WAV bestanden doen niet streamen via het Web, maar Windows Media Player zal spelen hen.

MP3

MP3 bestanden zijn enkele van de meest populaire audio-bestanden op het Web. Plaatsen van de online muziek stream MP3 audio met behulp van Flash-spelers. Gebruikers zonder Flash-spelers kunnen echter ook luisteren naar Web gebaseerde MP3-bestanden als de site-ontwikkelaar de Windows Media Player in de site van de HTML-code sluit. MP3 bestanden zijn klein, en hun geluidskwaliteit hangt af van de instellingen die worden gebruikt om de bestanden te maken. Het bureaublad van Windows Media Player geïmporteerd MP3s zonder met behulp van een plug-in.

AU

Windows Media Player kunt ook AU audiobestanden importeren. Zon introduceerde deze gecomprimeerde bestandsindeling. Hoewel ze AU bestanden voor het besturingssysteem UNIX ontworpen, ondersteunen alle platformen hen. AU-bestanden zijn klein en hebben slechte geluidskwaliteit.