Welke poorten worden gebruikt voor verkeer dat vereist Is voor het oplossen van hostnamen aan IP-adressen?

Welke poorten worden gebruikt voor verkeer dat vereist Is voor het oplossen van hostnamen aan IP-adressen?


Als u bladeren van de homepage van de website eHow.com wilt, moet uw computer het IP-adres weten voor de webserver die is geconfigureerd op de "ehow.com." Het verzendt een query naar een domein naam systeem server, die naar verzoeken op poort 53 luistert. De DNS-server zoekt naar het IP-adres en stuurt het terug op poort 53. Als u de website van de IP-adres hebt ingesteld, kunt u bekijken de de site in uw browser.

Domain Name System

Het domain name system is een van de belangrijkste onderdelen van de onderliggende structuur van het Internet. Wanneer u de URL voor een website typt in de adresbalk in uw browser, zoals "www.example.com," uw browser zwijgend vraagt om het IP-adres gekoppeld aan "voorbeeld.nl." Elke pagina die u bekijkt op de website van voorbeeld.nl-- of op een andere website die een domeinnaam in plaats van een IP-adres--bevat moet worden opgezocht. Een gemiddelde gebruiker kan aanvragen meer dan 5.000 DNS-lookups elke dag, maar slechts ongeveer 20 procent van de aanvragen moeten worden opgezocht, want de overige 80 procent heb onlangs opgezocht. (zie opmerking over verwijzingen)

Netwerkpoorten

Elke netwerkverbinding heeft 65.536 poorten, waarmee het kan communiceren. Sommige poorten zijn gereserveerd voor bepaalde soorten internetcommunicatie. Bijvoorbeeld, is poort 80 is gereserveerd voor HTTP communicatie en poort 443 voor HTTPS-communicatie. Wanneer u een HTTP-verzoek naar een webserver voor een webpagina maakt, wordt uw aanvraag automatisch verzonden op poort 80. Wanneer u HTTPS gebruikt, wordt uw verzoek verzonden op poort 443. Poort 53 is gereserveerd voor DNS-query's en reacties. Een volledige lijst van havens en hun toegewezen services is opgenomen in de sectie bronnen.

DNS-Cache

Hoewel alle pagina's die u op een website bladeren dezelfde domeinnaam delen kunnen, moet uw browser nog te vertalen van de naam van het domein voor elke pagina een IP-adres. Hij verzoekt de vertaling via het besturingssysteem, zoals Windows. Windows houdt spoor van het domein en IP-adres voor elke DNS-lookup in de cache van een DNS. Wanneer Windows een aanvraag ontvangt, voorziet het antwoord uit de cache indien mogelijk te vermijden van een DNS-lookup. Ongeveer 80 procent van alle DNS-aanvragen worden meestal beantwoord vanuit de cache.

Mechanica van een DNS-aanvraag

De gateway-router op een netwerk kan onderscheppen verkeer op poort 53 en coördineren van DNS-aanvragen. Een gateway kunt meer query's vanuit de cache dan een enkele computer oplossen, omdat de cache lookups van alle apparaten op het netwerk bevat. Als een verzoek is niet in de cache, de router vervangt particuliere IP-adres van de computer met het netwerk van openbare IP-adres, wordt een willekeurige uitgaande poort toegewezen en wordt de DNS-aanvraag verzonden naar poort 53 op de DNS-server het IP-adres. De DNS-server stuurt het antwoord naar de gateway op poort 53. De gateway bepaalt welke computer erom verzocht, stuurt het antwoord en het antwoord toe aan de cache toegevoegd.