Wave-bestanden converteren naar MP3 met Windows XP

WAV-bestanden zijn groter in omvang dan de MP3-bestanden, zodat hebt u een grote collectie van audio-bestanden kunt u ze te converteren naar MP3s. Windows XP omvat niet alle software die direct WAV-bestanden naar MP3-bestanden converteren zal, maar veel vrije software programma's zullen. Convert WAV naar MP3, Shuangs WAV naar MP3 Converter, WAV naar MP3 Encoder zijn drie freeware programma's beschikbaar voor Windows XP die WAV-bestanden naar MP3-bestanden converteren zal.

Instructies

Converteren van WAV naar MP3

1

Download en installeer Convert WAV naar MP3. Voer het programma, en klik op de "Browse"-knop naast het vak "Input". Selecteer een WAV-bestand van de vaste schijf.

2

Klik op de "Browse"-knop naast het vak 'Uitvoer' en selecteer een bestandsnaam en een map op de harde schijf naar de geconverteerde MP3-bestand moet worden opgeslagen.

3

Selecteer een bitrate van de drop-down box. Klik op de "Convert" knop om te beginnen met het omzetten.

Shuangs WAV naar MP3 Converter

4

Download en installeer Shuangs WAV naar MP3 Converter. Dit programma ondersteunt batch-conversie voor het omzetten van meerdere bestanden tegelijk.

5

Voer het programma, en klik op de "Add" knop om te selecteren een of meer WAV-bestanden van de harde schijf te converteren. Klik op de knop 'Opties' en selecteer de "Algemeen" tab. Selecteer "MP3" als de outputformaat. "The hetzelfde als bronbestand" voor de folder van de output op te slaan van de geconverteerde MP3-bestand in dezelfde map als het WAV-bestand te selecteren, of selecteer 'Custom' naar een andere map gebruiken voor de output MP3-bestanden.

6

Selecteer het tabblad "MP3" en selecteer een bitrate te gebruiken wanneer u de bestanden converteert. Klik op de knop "OK" om door te gaan. Klik op de "Convert" knop om te beginnen de WAV-bestanden converteren naar MP3.

WAV naar MP3-Encoder

7

Download en installeer van WAV naar MP3-Encoder. Stormloop naar de software en klik op de knop "Toevoegen". Selecteer de harde schijf te converteren naar MP3 WAV bestanden.

8

Klik op het menu "Opties" om coderingsopties voor de geconverteerde MP3-bestand weer te geven. Selecteer "Bitrate" en kies een bitrate in het drop-down menu. Klik op de "OK" knop om te bevestigen met behulp van de geselecteerde bitrate voor codering.

9

Klik op de "Output" knop en selecteer een doelmap op de harde schijf voor het opslaan van de geconverteerde MP3-bestanden. Klik op de knop "OK" om door te gaan.

10

Klik op de "Encode"-knop om te beginnen de WAV-bestanden converteren naar MP3-bestanden.