Wat zijn de wachtwoorden van de BIOS?

Alle PC opstellingen draaien rond Basic Input/Output System (BIOS)-instellingen. Deze instellingen zijn wat maakt uw computer teek, en hun opstarten is meestal het eerste wat u ziet wanneer u een computer inschakelt. Toegang tot de BIOS is meestal beschikbaar bij opstarten van de computer ook, meestal door te drukken op "F2" of "Del" om te openen van de instellingen. Sommige computers hebben echter kunnen wachtwoorden beveiligen van de toegang tot het BIOS.

Definitie

Een BIOS-wachtwoord direct toegang tot de BIOS-instellingen van een computer geblokkeerd. Computers met een BIOS-wachtwoord zal meestal de gebruiker toestaan te druk op de knop die is vereist voor toegang tot het BIOS menu; ze zijn echter onmiddellijk gevraagd het BIOS wachtwoord invoeren voor de computer.

Functie

De BIOS-instellingen bevatten hardware en software-instellingen, zoals de geheugentoewijzing en schijf-bootup sequenties die nodig zijn om het besturingssysteem van een computer boeken. Als iemand knoeien met het proces moest, kon ze leiden dat de computer onherstelbare. Het BIOS wachtwoord helpt voorkomen dat dit gebeurt door het beperken van de toegang tot slechts die die het correcte wachtwoord kennen.

Tips voor wachtwoorden

Voor een maximale beveiliging moet u altijd maken een wachtwoord met een combinatie van hoofdletters, kleine letters en getallen-- en hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Vermijd woorden in het woordenboek te vinden, en gebruik nooit geen persoonlijke informatie, zoals uw verjaardag of sofi-nummer. Hackers kunnen gebruiken speciale programma's te breken gemakkelijk wachtwoorden op basis van word, en als ze weten dat uw persoonlijke gegevens, het maakt het makkelijker om toegang te krijgen.

BIOS wachtwoord resetten

Houd uw BIOS-wachtwoord op een veilige plaats, in het geval dat u het vergeet. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kan het heel moeilijk om te resetten. Terwijl de desktop-PC's kan de BIOS chip gewoon verwijderd en vervangen hebben, zijn sommige laptops zo ontworpen dat u alleen het BIOS resetten kunt door het vervangen van hardware, zoals de processor of het moederbord, waardoor het opnieuw instellen van dure.