Wat zijn de voordelen & nadelen van het schrijven van een Web-applicatie?

Wat zijn de voordelen & nadelen van het schrijven van een Web-applicatie?


Schrijven van een webtoepassing kan een waardevolle activiteit, maar het kan ook betrekking hebben op sommige potentiële kwesties. Als u van Web programmeren leren en zijn proberen om te beslissen of u wilt een webtoepassing maken voor een bepaald doel, is het een paar belangrijke factoren te overwegen waard. Webapplicaties kunnen betrekking hebben op allerlei technologieën, met inbegrip van aantekeningen en programmeertalen besproken. Een webtoepassing kan ook omvatten databaseontwikkeling en grafisch ontwerp.

Functionaliteit

Het belangrijkste voordeel aan het schrijven van een Web-applicatie is het bereik van de functionaliteit die u kan bereiken. In vergelijking met statische websites met alleen HTML-opmaak en CSS (Cascading Style Sheet) verklaringen, bieden Web-toepassingen een hoger beveiligingsniveau van verwerking en user interactie. De omvang van de verbeterde functionaliteit is afhankelijk van de website in kwestie, maar als zowel de client als de server kant programmeertalen worden gebruikt, een Web-applicatie creëert uitgebreide en dynamische mogelijkheden die statische technologieën niet kunnen implementeren.

Gegevens

Webapplicaties mogen websites toegang en aandeel organisatiegegevens. Als een website een organisatie, zoals een klant de dienstbedrijf levert echter, kunt met behulp van een Web-applicatie de website te bekijken, bijwerken en gegevens invoegen in de dezelfde data store elders in de organisatie gebruikt. Dit leidt tot een niveau van efficiëntie en prestaties die een statische website, in plaats van een Web-applicatie, geen. Echter, dit voordeel is alleen van toepassing als de gegevens voor een organisatie al binnen een databasesysteem die toegankelijk is via het Web is opgeslagen.

Vaardigheden

Een mogelijk nadeel aan het schrijven van een webtoepassing is de vaardigheden vereist. Afhankelijk van de toepassing, een ontwikkelaar, of team van ontwikkelaars, moet mogelijk worden geschoold in verschillende programmering en markup-talen evenals databaseontwikkeling en optioneel grafisch en gebruikersinterface ontwerpen. Server side talen zoals PHP en ASP worden vaak gecombineerd met HTML, CSS en JavaScript op de clientzijde, plus gegevens technologieën zoals XML en SQL. Als de toepassing een gebruikersinterface vereist, kunnen het zijn dat ook grafisch ontwerp vaardigheden worden betrokken. Deze vereisten in vaardigheid kunnen een specifieke kwestie worden als ontwikkelaars ondervindt om te leren van nieuwe technologieën om de toepassing te implementeren.

Onderhoud

Het niveau van complexiteit binnen een webtoepassing kan een negatief effect hebben op onderhoud. Het niveau van vaardigheid nodig om de applicatie te ontwikkelen zal daarom worden weerspiegeld in alle onderhoud en de toekomstige ontwikkelingen in elk stadium. Dit betekent dat als de programmering, ontwikkeling en ontwerp vaardigheden zijn puur voor de doeleinden van het creëren van een Web-applicatie wordt geïmporteerd, kan er een overhead in termen van het verwerven van deze vaardigheden in de toekomst opnieuw. Webtoepassingen moeten vaak, verfijning zodra zij in werking, zodat het ontwikkelingsproces op voor enige tijd dragen kan. Bovendien, Web browser programma's, user operating systemen en apparaten zijn voortdurend in ontwikkeling, zodat webtoepassingen moeten regelmatig worden bijgewerkt.