Wat zijn de oorzaken Mozilla Firefox laten crashen?

Lekken van het geheugen

Geheugen lekken oorzaak Firefox crasht door het niet vrijgeven van ongebruikte geheugen van de browser heeft gereserveerd voor bepaalde taken en bewerkingen. Crasht vanwege geheugenlekken optreden meestal op computersystemen die een 512 MB van het fysieke geheugen of minder hebben. Oudere versies van Firefox zijn vooral eerbiedwaardige aan geheugenlekken, maar de meest voorkomende geheugenlekken zijn opgelost in Firefox 3. Upgraden naar de nieuwste versie van Firefox helpt minimaliseren van crashes veroorzaakt door lekken van het geheugen.

Extensies en thema 's

Thema's zijn "skins" gebruikt om Firefox een ander uiterlijk, zoals Camifox en Noia 2.0 bijvoorbeeld. Extensies zijn add-ons die de functionaliteit van Firefox, zoals Adblock, Google Web Accelerator en ForecastFox verhogen. Aangezien de meeste thema's en extensies worden ontwikkeld door niet-geverifieerde derden, nieuw geïnstalleerd of bijgewerkt thema's en extensies vaak zorgen ervoor dat Firefox crasht. Informatie over de mogelijke bugs en problemen voor specifieke thema's en extensies kan worden gevonden op de website van Mozilla Firefox Add-ons (zie bronnen).

Plugins

Plugins zijn extensies waarmee bepaalde bestandsindelingen afspelen in Firefox te openen. Adobe Reader, Shockwave/Flash Player en Sun Java zijn een paar voorbeelden. Plugins soms ervoor zorgen dat Firefox meer geheugen worden gereserveerd, wanneer ze gebruikt worden en vervolgens niet het geheugen laat tot Firefox is gesloten. Verwijderen van geen onnodige plug ins en ervoor te zorgen dat geïnstalleerde plug ins zijn altijd bijgewerkt naar de nieuwste versie helpt minimaliseren crashes veroorzaakt doordat Firefox plug ins.

Downloadgeschiedenis

Firefox kan vertragen en zelfs crash als de downloadgeschiedenis wordt toegestaan te accumuleren in de tijd. Zorg ervoor dat de downloadgeschiedenis niet opbouwen door te klikken op 'Tools' en vervolgens "Options" dan "Privacy", dan "Download History", dan "Verwijder bestanden uit de Download Manager" en selecteer "Upon succesvolle downloaden." Hiermee stelt u de Download Manager download geschiedenis om bestanden te verwijderen elke keer als Firefox is afgesloten.

Virussen en Spyware

Bepaalde virussen en spyware kunnen ervoor zorgen dat Firefox niet's juist weergegeven, zeer traag, ongebruikelijke systeemberichten weergeven en regelmatig crashen. De beste manier om het voorkomen van crashes en fouten die zijn veroorzaakt door virussen is ervoor zorgen dat Firefox is altijd bijgewerkt met Mozilla's periodieke beveiligingsupdates en wordt ook bijgewerkt naar de nieuwste versie. Ook, houd uw computersysteem firewall, anti-virus en anti-spyware programma's bijgewerkt en uitgevoerd en Vermijd openen van potentieel gevaarlijke koppelingen in e-mails die mogelijk spam.