Wat zijn de elementen van een goede vorm ontwerp?

Wat zijn de elementen van een goede vorm ontwerp?


Elementen van een goede formulierontwerp omvatten een solide visuele structuur samen met het gebruik van een hiërarchie voor de informatie wordt verzameld--zoals het invullen van de naam van de gebruiker voordat het adres in te vullen. Formulieren mag geen werk voor de gebruiker; ze moeten zo eenvoudig en pijnloos mogelijk. Ontwerpers moeten vermijden lang en verwarrend formulieren die belastende zullen, maar tegelijkertijd moet ze niet het formulier zo kort dat het niet nuttig zal zijn.

Duidelijk

Duidelijkheid in een vorm wordt bepaald door hoe gemakkelijk de gebruiker begrijpt hoe het formulier invullen. Duidelijkheid bevat consistentie, die moet worden gebruikt in het ontwerp van het formulier. Duidelijkheid ook wordt beknopt en alleen inclusief elementen belangrijk te verzamelen van de benodigde informatie. Lettertype moet groot genoeg zijn om de tekst te lezen, en kleine lettertype moet worden opgeslagen voor voetnoten die de meeste lezers zullen niet gelezen. Voor afgedrukte formulieren, een serif-lettertype zoals Garamond of Courier moet worden gebruikt, en voor de online formulieren, overgangs serif lettertypen, zoals Georgia en Verdana, moeten worden gebruikt.

Lay-out

Gebruiker studies hebben bewezen dat een verticale plaatsing van labels boven het invoerveld werkt het beste. Elk label en input-veld groepeert, verticaal en consequent zal verminderen de gebruiker van de beweging van de ogen en dus de verwerkingstijd. De gebruiker de ogen moet slechts in één richting, die naar beneden verplaatsen.

Toegankelijkheid

Ontwerpen van het formulier voor mensen met een handicap wordt aangeduid als de toegankelijkheid. Voor on line formulieren, door ervoor te zorgen dat de tab-toets is ingesteld om te helpen de schermlezer. Het tabblad moet gaan naar het volgende item in plaats van willekeurig van regel naar regel springen. In plaats van een sleutel indienen, kunnen gebruikers gebruik de enter toets om informatie. Ontwerpers dient ook andere middelen voor het invullen van online formulieren, zoals afdrukken. Tekst moet leesbaar zijn voor de kleurenblinde gebruiker. Kleurenblinde mensen zien kleuren zoals rood en groen. Rode en groene tekstcombinaties moeten vermeden worden, samen met de kleuren rood en groen, zoals bruin, oranje en paars is gekoppeld. Gebruik altijd donkere tekst tegen een lichte achtergrond voor met name belangrijke informatie.

Verplichte velden

Markeer de velden die verplicht, zoals het factuuradres, zijn zodat ze opvallen. Ontwerpers kunnen de kleur van het lettertype wijzigen, het lettertype vet maken of toevoegen van een sterretje. Laat de gebruiker weten wat er zal gebeuren als deze regels niet zijn ingevuld--zoals de order zal niet worden verzonden.