Wat veroorzaakt een omleiding voor Internet-Browsers?

Wat veroorzaakt een omleiding voor Internet-Browsers?


Internet-browsers kunnen worden ingesteld op alle aanvragen omleiden naar een proxyserver. De proxyserver-instellingen zijn ingesteld door een persoon of door een netwerkbeheerder voor alle computers in een netwerk, of opzettelijk door een virus. De officiƫle definitie van een omleiding wordt geboden door een webserver om te compenseren voor de verplaatste webpagina's.

Proxyservers

Als een browser is geconfigureerd voor het gebruik van een proxyserver, in plaats van het verzenden van een aanvraag voor een webpagina naar de webserver voor die pagina, stuurt de browser het adres van de vereiste pagina naar de proxyserver. De gebruiker ziet het adres van de proxyserver in de adresbalk, maar de inhoud van de gewenste webpagina in het scherm. De computergebruiker kan niet beseffen waarom deze omleiding plaatsvindt. Het is een gemeenschappelijke methode gebruikt door ouders uit alle volwassen inhoud van het bereiken van hun kinderen, terwijl ze surfen op het Internet te filteren. Het wordt ook gebruikt door bedrijven om toegang van hun netwerk om elk aanstootgevend of gevaarlijk materiaal te blokkeren. Sommige virussen bijwerken de proxy-instellingen voor een website wilt omleiden altijd webtoegang naar hun eigen server tegen de wil van de eigenaar van de computer

HTTP-omleidingen

Het Hypertext Transfer Protocol of HTTP, voert alle verkeer van het Web via het Internet. De aanvraag voor een pagina heeft een bepaald formaat, en het antwoord begint met een aantal parameters in de header van het bericht en volgt dan de HTML-code voor de pagina in de hoofdtekst van het bericht. Als de webpagina niet wordt gevonden, stuurt de server terug een foutcode en de hoofdtekst van het bericht is leeg. Webbrowsers zijn geprogrammeerd om een bepaalde actie uitvoeren als zij elke code ontvangen. Meestal, in het geval van een "pagina niet gevonden fout" (code 404) slechts een eenvoudige foutpagina wordt weergegeven. Echter, de eigenaars van websites kunnen geven een betere performance door omleidingen voor verplaatste pagina's instellen in plaats van waardoor de server een foutcode terug te sturen.

Verantwoordelijkheid

De HTTP-codes procedures worden ingeleid door een deuk van de code van de server naar de browser. De server voert echter geen de omleiding. Dat is de verantwoordelijkheid van de browser. Alle browsers weten de HTTP-codes en weet wat te doen voor elke verschillende code.

Soorten Redirect

Hoewel de HTTP-specificatie een aantal codes voor redirect bevat, worden slechts twee ooit gebruikt. Dit zijn de 301 en 302 codes. De server wordt een permanente omleiding via de browser een 301 code gegenereerd. Het bericht bevat ook het nieuwe adres voor de gewilde voor pagina. Niet alleen zal de browser opnieuw toepassen voor die pagina op het nieuwe adres, maar het registreert de omleiding en maakt altijd gebruik van het nieuwe adres wanneer iemand in oude typt. Een 302-omleiding is voor tijdelijke verhuizing. De browser gaat naar het nieuwe adres ditmaal, maar zal blijven gebruiken van het oude adres en eventueel krijgen Doorverwezen opnieuw totdat de pagina is hersteld en de omleiding verwijderd.