Wat Is STP omleiding?

Wat Is STP omleiding?


Computernetwerken kunnen gegevens tussen twee of meer computers via Ethernet-kabels of een draadloze netwerkverbinding. Grotere netwerken die gebruik maken van hubs en Ethernet-switches soms problemen ondervindt met de stroom van gegevens, is zodat de gegevens in een lus binnen het netwerk in plaats van wordt geleverd aan de computer of het netwerk apparaat het bedoeld voor. Spanning tree protocol, of STP, omleiding voorkomt u dat deze gegevenslussen voorkomen, ervoor te zorgen dat de gegevens bij de beoogde locatie aankomen.

Gegevens Loops

Gegevenslussen optreden wanneer gegevens verplaatsen via een netwerk heeft meer dan één route naar de bestemming kan worden genomen. In plaats van het nemen van een rechtstreekse route, probeert de gegevens te reizen via elk pad dat beschikbaar is voor het; Dit verhoogt de tijd die het duurt om de bestemming te bereiken en wordt gemaakt van een kunstmatig hoge hoeveelheid netwerkverkeer bekend als "uitgezonden straling." Meerdere gegevenslussen aan die zich voordoen in één keer kunnen eigenlijk verhinderen dat andere netwerkverkeer als gevolg van overmatig gebruik van netwerkbronnen doordringt.

Spanning Tree Protocol

Het spanning tree-protocol is een optionele functie van een aantal netwerkapparaten, die is bedoeld om te voorkomen dat gegevens loops en uitgezonden straling. STP worden gegevens omgeleid zodat zij alleen door een enkel pad in plaats van proberen loopt te nemen meerdere paden; Dit zorgt ervoor dat gegevens die lussen kunnen niet optreden omdat de gegevens alleen langs de één pad beschikbaar naar het reizen kunnen. Alle pogingen om te gebruiken andere gegevenspaden wordt geblokkeerd door STP.

De werking van STP

STP-omleidingen gegevens en krachten te nemen van een specifiek pad via het netwerk door het uitschakelen van alle, maar een van de poorten van wissels en andere apparaten tijdelijk dus dat de gegevens alleen in één richting kan stromen. Het protocol geeft het kortste pad voor gegevenspakketten vanaf één computer of netwerkbron een andere wilt verplaatsen, leiden de gegevens langs dit pad naar de data transfer snelheden verhogen terwijl het elimineren van het risico van de uitgezonden straling. Gesloten poorten worden geopend zodra de gegevenspakketten doorlopen de schakelaar of het apparaat, waardoor gegevens uit andere bronnen aan het passeren van het apparaat zo goed.

Inschakelen van STP

STP is een firmware optie voor routers en andere netwerkapparaten. Als STP is niet ingeschakeld op uw netwerk en uw netwerkapparaten het protocol ondersteunen, kunt u inloggen op de router of ander apparaat met behulp van een beheerder gebruikersnaam en wachtwoord. De firmware interface moet bevatten een optie om in- of uitschakelen van STP binnen de instellingen; dit aan te passen aan de "Enable" en het opslaan van uw instellingen kan het protocol, hoewel het apparaat opnieuw opstarten om de wijzigingen moet worden pas van kracht. Als het apparaat niet over een grafische interface voor de firmware-instellingen beschikt, kan vervolgens STP worden ingeschakeld vanaf de console of de herinnering van het bevel met opdrachten van de fabrikant van het apparaat.